Ψητά παντζάρια! Το τέλειο συνδευτικό για ψητά αλλά και για να κάνετε υπέροχες σαλάτες, ζεστές ή κρύες. Βέβαια τρώγονται και σκέτα, σαν ζεστή σαλάτα ή ορεκτικό. Το γευστικό αποτέλεσμα θα σας κερδίσει σίγουρα!
Παντζάρια Ψητά

By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 4-6 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 60 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 15 mins
Ψητά παντζάρια! Το τέλειο συνδευτικό για ψητά αλλά και για να κάνετε …
Υλικά
- 6-7 μεγάλους βολβούς παντζάρια
- ¾ φλυτζανιού ξύδι μπαλσάμικο
- ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κόλιανδρου
- Αποξηραμένο δενδρολίβανο
- Αλάτι χοντρό
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε στη μέση.
Παίρνουμε δύο κομμάτια λαδόκολλα, βάζουμε την μία πάνω στην άλλη και τις ακουμπάμε μέσα σε ένα μικρό ταψί. - Τοποθετούμε μέσα τα παντζάρια.
Περιχύνουμε με το μπαλσάμικο και το ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε με το δενδρολίβανο, το κόλιανδρο και το χοντρό αλάτι. - Κλείνουμε πολύ καλά την λαδόκολλα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τα παντζάρια για 1 ώρα στους 200°C Κελσίου.
Σερβίρονται ζεστά ή κρύα!