Το κλασικό, αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων Κέικ Σοκολάτας , σε συνδυασμό με την καραμέλα γάλακτος, ξεσηκώνει.
Κέικ Σοκολάτας με Καραμέλα Γάλακτος Recipe
By 17 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (10-12 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 45 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 60 mins
Το κλασικό, αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων Κέικ Σοκολάτας , σε …
Υλικά
- > Για το Κέικ
- 1½ φλυτζάνια αλεύρι φαρίνα
- 150 gr. καστανή ζάχαρη
- 150 gr. σοκολάτα κουβερτούρα
- 100 gr. βούτυρο
- 80 ml. γάλα
- 4 μεγάλα αυγά
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
- 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
- > Για την Καραμέλα
- 5 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
- 10 κουταλιές της σούπας νερό
- 200 ml. κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
Οδηγίες
- Η καραμέλα
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι την ζάχαρη,το βούτυρο και το νερό σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να κάνουμε ένα κρεμώδες μείγμα. - Tο κέικ
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί μαζί με το ελαιόλαδο, θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου όταν θα την ρίξουμε στο μείγμα του κέικ.
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν πολύ καλά! - Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, τις βανίλες, την κουβερτούρα,τέλος εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι κοσκινισμένο σταδιακά.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35′ λεπτά στους 180 °C. - To αφήνουμε να κρυώσει το κέικ και ξερφορμάρουμε.
Περιχύνουμε με την καραμέλα.