Καμιά φορά, με πιάνει λαχτάρα να φτιάξω ένα αλλιώτικο γλυκό όχι μόνο για να το απολαύσω αλλά και για να «δημιουργήσω» και το cheesecake ψυγείου με καρύδα και ανανά είναι ένα από αυτά.
Με γεύση σούπερ καλοκαιρινή, η αδελφή μου το αποκαλεί cheesecake ψυγείου pina colada και δεν έχει άδικο.
Oι εξωτικές γεύσεις του ανανά και της καρύδας σε «στέλνουν» απευθείας Σεϋχέλλες!
Στ΄ αλήθεια δεν έχεις φάει πιο νόστιμο cheesecake με εξωτική γεύση pina colada, η κρέμα καρύδα είναι σκέτο όνειρο αφρός και χωρίς κρέμα γάλακτος αφού το παγωμένο ΓΙΩΤΗΣ Crème κάνει όλη τη «δουλειά».
Απλά το αφήνεις να παγώσει στο ψυγείο μαζί με την κρέμα καρύδας, στη γέμιση εννοείται δεν λείπει το τυρί κρέμα αλλά και ο ανανάς.
Ο ανανάς θα πρέπει να είναι εξαιρετικά ώριμος ώστε να βγάλει όλη τη γλύκα του, δεν τον θέλουμε ξινό. Ο ανανάς είναι «σωστός» όταν τα πράσινα φύλλα του αρχίζουν να ξεραίνονται και ζουλιέται εύκολα.
Βέβαια από αυτό το cheesecake δεν θα μπορούσε να λείπει και λίγο έξτρα ανανάς, ας πούμε ως topping, γιατί το φανταστικό αυτό cheesecake ψυγείου θέλησα να το κάνω εντελώς ρετρό σαν την pina colada.
Έτσι, τελείωσα το cheesecake με μια δροσερή στρώση Φρουί Ζελέ Ανανά ΓΙΩΤΗΣ και βέβαια διακοσμήθηκε με το κλασικό Garni ΓΙΩΤΗΣ και κεράσια.
Η αλήθεια είναι πως ιδανικά θα ήθελα να είναι μαρασκίνο αλλά οκ, και τα φρέσκα κεράσια μια χαρά ταιριάζουν.
Κάνεις την υπομονή σου και παγώνεις στο ψυγείο αρκετές ώρες το γλυκό, κάλεσε τις φίλες σου και απολαύστε το μαζί με δροσιστική pina colada, αν υπάρχουν παιδιά στην παρέα θα σε λατρέψουν με την πρώτη «μπουκιά»!
Συνταγή για Cheesecake Ψυγείου με καρύδα και ανανά _ Pina Colada Cheesecake
Κατηγορία Συνταγής: Συνταγές για γλυκά, Συνταγές για γλυκά ψυγείου, Καλοκαιρινές συνταγές, Συνταγές με Φρούτα
Χρόνος Προετοιμασίας: 60’
Xρόνος Ψησίματος: 8 ώρες
Μερίδες: 4-6
Υλικά
Για τη βάση
1 φάκελος Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
40 γρ. ινδοκάρυδο
80 γρ. λάδι καρύδας
Για τη γέμιση pina colada
1 συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Crème, παγωμένο
200 γρ. τυρί κρέμα
125 γρ. κρέμα καρύδας, παγωμένη
100 γρ. φρέσκο ανανά ώριμο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
Χυμό και ξύσμα από ένα μοσχολέμονο
Για τη διακόσμηση
1 φάκελος Φρουί Ζελέ Ανανά ΓΙΩΤΗΣ
1 φάκελος Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
200ml γάλα
Κεράσια
Εκτέλεση
Η βάση
Ψήνουμε το ινδοκάρυδο στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα και το ανακατεύουμε με το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ και το λάδι καρύδας.
Στρώνουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε σε μια ανοιγόμενη φόρμα 24 εκ. και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Η γέμιση
Κρατάμε από την κρέμα καρύδας μόνο το στέρεο υλικό και το αφρατεύουμε στο μίξερ μαζί με το ΓΙΩΤΗΣ Crème για περίπου 4’.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα από το μοσχολέμονο συνεχίζοντας το χτύπημα για 2’ ακόμη.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τον ανανά, κομμένο σε κυβάκια, ανακατεύουμε και γεμίζουμε τη φόρμα.
Τοποθετούμε τη φόρμα για 1 ώρα στο ψυγείο.
Η διακόσμηση
Ετοιμάζουμε το Φρουί Ζελέ Ανανά ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει στο ψυγείο για 30’.
Κατόπιν περιχύνουμε το cheesecake προσεκτικά με το ζελέ και το τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για 6-8 ώρες.
Ετοιμάζουμε το Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες και το αφήνουμε στο ψυγείο.
Λίγο πριν σερβίρουμε διακοσμούμε το cheesecake και σερβίρουμε.
Σημειώσεις για τη συνταγή:
-Αν δεν έχουμε λάδι καρύδας χρησιμοποιούμε αντίστοιχη ποσότητα λιωμένο βούτυρο
-Αντί για τυρί κρέμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μασκαρπόνε
–Εδώ μπορείς να δεις περισσότερα γλυκά ψυγείου