Οι καλύτερες, οι πιο νόστιμες και αφράτες τηγανίτες μήλου!
Αφράτες Τηγανίτες Μήλου Recipe
By 20 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (10 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 20 mins
Οι καλύτερες, οι πιο νόστιμες και αφράτες τηγανίτες μήλου!
Υλικά
- 2 πράσιναν μήλα
- 2 κόκκινα μήλα
- 100 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 40 gr. ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας ρούμι
- 2 κουταλιές της σούπας νερό
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
- 1 λεμόνι
- Ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο για το τηγάνισμα
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τα μήλα με το ειδικό μηχάνημα ,αφαιρώντας τους σπόρους,τα κόβουμε σε φέτες μετρίου πάχους οριζόντια και τα βάζουμε σε ένα μπωλ με νερό και χυμό λεμονιού,για 5 λεπτά.
- Ανακατεύουμε με σύρμα το αλέυρι κοσκινισμένο με τους κρόκους,την βανίλια,το ελαιόλαδο,το ρούμι,το ξύσμα,την ζάχαρη.
Προσθέτουμε το νερό. - Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Αναμειγνύουμε απαλά την μαρέγκα με σπάτουλα στο μείγμα.
Στραγγίζουμε τα μήλα και τα σκουπίζουμε με χαρτί. - Βουτάμε τα μήλα στον χυλό, τηγανίζουμε σε πολύ ζεστό λάδι και από τις 2 πλευρές μέχρι να χρυσαφίσουν!
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη και αν θέλουμε κανέλα!