Ένα πεντανόστιμο παραδοσιακό Bonet Dolci, Ιταλικό Γλυκό από το Piemonte της Ιταλίας!Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!
Bonet Dolci, Ιταλικό Γλυκό Recipe
By 8 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (8-10 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 60 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 3 hrs 10 mins
Ένα πεντανόστιμο παραδοσιακό Bonet Dolci, Ιταλικό Γλυκό από το Piemonte της …
Υλικά
- 1 φλυτζάνι μπισκότα αμαρέτι θρυμματισμένα
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι γάλα φρέσκο
- ½ φλυτζάνι καφέ εσπρέσο
- 6 αυγά
- 1½ κουταλιές της σούπας κακάο
- 5 κουταλιές της σούπας λικέρ αμαρέτο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
- > Για την Καραμέλα
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- ½ φλυτζάνι νερό
Οδηγίες
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά ολόκληρα με την ζάχαρη να αφρατέψουν τουλάχιστον 5΄ λεπτά.
- Ξεκινάμε την παρασκεή της καραμέλας.
Βάζουμε τα υλικά για την καραμέλα σε αντικολλητικό τηγάνι και τα βράζουμε μέχρι να γίνουν μία καραμέλα, την οποία θα ρίξουμε στην φόρμα και θα την αφήσουμε να κρυώσει.
Προσθέτουμε στο μείγμα αυγών, το κακάο και την βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα. - Ζεσταίνουμε το γάλα ελαφρά και το ανακετεύουμε με το ρούμι και τον καφέ.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας απαλά.
Προσθέτουμε τα ¾ του φλυτζανιού από τα θρυμματισμένα amaretti και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. - Ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα 30x12 μακκρόστενη και από πάνω ρίχνουμε τα υπόλοιπα amaretti.
Βάζουμε την φόρμα μέσα σε ένα ταψί και το γεμίζουμε με ζεστό νερό πάνω από την μέση της φόρμας. - Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε στον αέρα για 1 ώρα στους 200°C .
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει 2 ώρες εκτός ψυγείου και άλλες 2 εντός.
- Κατόπιν το ξεφορμάρουμε βυθίζοντας την φόρμα σε ζεστό νερό για 3-4 λεπτά.
Περιχύνουμε το γλυκό με το σιρόπι που θα δημιουργηθεί στον πάτο της φόρμας.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ιταλική
- ΤΥΠΟΣ: Επιδορπιο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Προχωρημενο