Κάποια πρωινά, το μόνο που θέλω είναι κάτι πολύ νόστιμο και εύκολο πρωινό.Συνήθως η τυρόπιτα είναι αυτό που σκέφτομαι και συγκεκριμένα η πιο εύκολη τυρόπιτα σουφλέ, όπως τη λέει, η μαμά μου!
Η λέξη «σουφλέ» για τη μαμά μου, σημαίνει κάτι πολύ εύκολο, που θα αρέσει σίγουρα σε όλους και κυρίως «τυρένιο» γιατί το τυρί πάντα αρέσει σε όλους. Έτσι, απλά, έχω «ασπαστεί» κι εγώ την απλή της ιδέα.
Η συνταγή για την τυρόπιτα σουφλέ ξεκινά με ένα μπωλ και ένα ταψί. Στο μπωλ ξεκινάω ν’ ανακατεύω το γάλα, τ΄αυγά, το γιαούρτι και το τυρί. Το δικό μας αγαπημένο, κίτρινο τυρί που είναι το Gouda NOYNOY.
Στο ταψί, στρώνω τα φύλλα «σουρωτά», δηλαδή ακανόνιστα, και πάνω τους «πέφτει» το μείγμα αυτό το μείγμα είναι αυτό που θα δώσει στην τυρόπιτα «σουφλεδένια» όψη και γεύση.
Ψήνω και απολαμβάνω, κάθε κομμάτι τόσο απολαυστικά και χορταστικά. Ξεκάθαρα το πιο τέλειο πρωινό μαζί με ένα ποτήρι γάλα!
Η ευκολία όμως αυτής της τυρόπιτας σουφλέ δε σταματά εκεί.
Εκτός από φύλλα κρούστας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ακόμη και μπαγιάτικο ψωμί και να εμπλουτίσουμε με λαχανικά ή κυβάκια ζαμπόν, γαλοπούλα και κοτόπουλο.
Μπορούμε επίσης να την ετοιμάσουμε από το βράδυ και να την απολαύσουμε ζεστή-ζεστή το πρωί!
Αν λοιπόν υπάρχουν ημέρες που αναζητάς ένα πρωινό με γρήγορη και εύκολη διάθεση, η τυρόπιτα σουφλέ είναι ό,τι χρειάζεσαι για ένα υπέροχο πρωινό ΝΟΥΝΟΥ με το καλημέρα!
Συνταγή για εύκολη τυρόπιτα σουφλέ
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 50 λεπτά
Ποσότητα: 8 μερίδες
Υλικά
6 φύλλα κρούστας
400 γρ.Gouda NOYNOY σε φέτες
200 mlNOYNOY Family Πλήρες
200 γρ.ΝΟΥΝΟΥ Εκλεκτό Πλήρες
30 γρ. βούτυρο NOYNOY λιωμένο
4 μεγάλα αυγά
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° Κελσίου.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος 26 εκ. και στρώνουμε “τσαλακωτά” τέσσερα από τα φύλλα, τα οποία βουτυρώνουμε κάθε φορά.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι, το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο, το σχοινόπρασο και το πιπέρι.
Προσθέτουμε το τυρί στο μείγμα και περιχύνουμε τη γέμιση επάνω από τα φύλλα.
Κλείνουμε την τυρόπιτα με τα δύο, υπόλοιπα, φύλλα όπου βάζουμε και αυτά “τσαλακωτά” μέσα στο ταψί. Ψήνουμε την τυρόπιτα στους 175° Κελσίου για 50 λεπτά και σερβίρουμε.
Σημειώσεις για τη συνταγή
– Mπορούμε να προσθέσουμε στην τυρόπιτα πιπεριές και αλλαντικά
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και Emmental ΝΟΥΝΟΥ