Το σπετζοφάι έχει άπειρες εκδοχές!
Τα βασικά του υλικά βέβαια είναι το λουκάνικο και οι πιπεριές, μπορούμε όμως να το βρούμε μαγειρεμένο με διάφορες εκδοχές αλλά τελικά το πηλειορίτικο παραδοσιακό, απλό και λιτό σπατζοφάι είναι μοναδικό!
Πηλιορείτικο Σπετζοφάι, Παραδοσιακή Συνταγή Recipe
By 25 Ιουνίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 35 mins
Το σπετζοφάι έχει άπειρες εκδοχές! Τα βασικά του υλικά βέβαια είναι το …
Υλικά
- 500 gr. λουκάνικο χωριάτικο
- 8-10 κομμάτια πράσινες πιπεριές κέρατο
- 3 ντομάτες ώριμες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Θυμάρι ή Ρίγανη
- Ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Οδηγίες
- Κόβουμε το λουκάνικο σε μέτρια κομμάτια.
Τηγανίζουμε το λουκάνικο, ώς συνήθως.
Με τρυπητή κουτάλα το βγάζουμε από το λάδι που τηγανίστηκε και το κρατάμε ζεστό. - Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις πιπεριές και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες.
Αν οι ντομάτες δεν έχουν πολλά υγρά, προσθέτουμε λίγο νερό. - Προσθέτουμε τα μυρωδικά, την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση.
Προσθέτουμε τα τηγανισμένα λουκάνικα και σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε το σπετζοφάι και αν θέλουμε προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά, όπως μαντζουράνα!