Flapjacks με Μέλι, Καρύδα και Αποξηραμένα Φρούτα
By 25 Νοεμβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (8-10 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20-25 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 25 mins
Τα flapjacks είναι ένα σνάκ γλύκισμα με καταγωγή από την Βρετανία και δεν είναι τίποτα περισότερο από τις γνωστές μπάρες με δημητριακά!
Η συνταγή για Flapjacks, δεν ειναι μόνο απίστευτα εύκολη αλλά χρησιμοποιώντας την βασική συνταγή και τα αγαπημένα σας υλικά ανάμεσα σε ξηρούς καρπούς, φρούτα και σπόρους, μπορείτε να φτιάξετε πάρα πολλές εκδοχές!
Τα πετυχημένα Flapjacks είναι μαστιχωτά άλλα και τραγανά, παρόλο που είναι αρκετά γλυκά σε γεύση, η βρώμη όπως και τα υπόλοιπα δημητριακά θα σας χαρίσουν την ενέργεια που χρειάζεστε!
Συνήθως φτιάχνονται με golden syrup, δοκιμάστε τα όμως με μέλι που είναι πολύ πιο υγιεινό!
Υλικά
- 350 gr. βρώμη
- 180 gr. μέλι
- 120 gr. καστανή ζάχαρη
- 200 gr. βούτυρο
- 40 gr. σταφίδες
- 50 gr. αποξηραμένα φρούτα
- 4 κουταλιές της σούπας ινδοκάρυδο
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
Ψιλοκόβουμε τα αποξηραμένα φρούτα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, τοο μέλι και το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία να λιώσουν και να πάρουν μια βράση. - Μόλις αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε την βρώμη.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικα.
Aνακατεύουμε και αναμειγνύουμε με το ρευστό μείγμα ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. - Σε ένα ταψί 30 x 20cm, στρώνουμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα.
Χρησιμοποιόντας μια σπάτουλα το απλώνουμε ώστε να έχει το ίδιο πάχος παντού. - Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180°C Κελσίου, στην λειτουργεία του αέρα.
Αφήνουμε 30 λεπτά να κρυώσει και το κόψουμε σε μικρά κομμάτια!