Λεμονάτο γιουβέτσι με κοφτό μακαρονάκι και κοτόπουλο

2.5K

Λεμονάτο γιουβέτσι με Κοφτό Ολικής Άλεσης MISKO και κοτόπουλο, ένα υπέροχο φαγητό, μια συνταγή για γιουβέτσι που φωνάζει “μαμά”, χωρίς πολλά-πολλά!

Μέρες τώρα, ήθελα να σου “γράψω” γι΄αυτό το υπέροχο μαμαδίστικο φαγητό και έψαχνα μια αφορμή να σου πω για την “κομφορτίλα” του.

Οπότε, όταν σήμερα όταν ξύπνησα και είδα τον καιρό χάρηκα τόσο πολύ γιατί σήμερα τρώμε το πιο φανταστικό λεμονάτο γιουβέτσι!

Το ιδανικό φαγητό για ταπεράκι στο σχολείο ή στο γραφείο, αφού τα παιδιά σου υπογράφω πως θα το λατρέψουν.

Άλλωστε ένας από τους λόγους που αποφάσισα να μοιραστώ αυτό το γιουβέτσι μαζί σου είναι επειδή το έφτιαχνε η μαμά μου, όχι ακριβώς με αυτό τον τρόπο.. αλλά θυμάμαι οτι ήταν ένα από τα 3 φαγητά που έτρωγα με χαρά.

Αλλά και μου θυμίζει τις μέρες που επιστρέφαμε από το σχολείο και μοσχομύριζε φαγητό φούρνου, και συγκεκριμένα αυτή η «μαγική» μυρωδιά, των φουρνιστών ζυμαρικών!

Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης

Όπως είδες και στο βίντεο παραπάνω, ουσιαστικά ψήνω τα ζυμαρικά στο φούρνο μόνα τους, με τη «νοστιμιά» από το λεμονάτο κοτόπουλο.

Δοκίμασέ το, απίστευτο γευστικά το αποτέλεσμα, τρώγονται ακόμη και σκέτα, με λίγο τριμμένο τυρί.

Και πραγματικά η ξεχωριστή νοστιμιά των ζυμαρικών ολικής άλεσης σε συνδυασμό με τα πλούσια θρεπτικά τους συστατικά, όπως οι φυτικές ίνες.

Είναι ο λόγος που τα προτιμώ ιδιαίτερα σε όλες τις συνταγές για φαγητά φούρνου.

Επίσης το Κοφτό Ολικής Άλεσης MISKO «εγγυάται» το τέλειο αποτέλεσμα ακόμη και την επόμενη ημέρα, όπως όλα τα ζυμαρικά της σειράς.

Kαι τρώγεται την επόμενη το ίδιο ευχάριστα… βασικό στοιχείο για ένα «νόστιμο» ταπεράκι, δε συμφωνείς;

Το κοτόπουλο

Τα μπουτάκια κοτόπουλο τα επιλέγω γιατί βγάζουν μια παραπάνω γεύση σε σχέση με το στήθος και μαγειρεύονται εύκολα.

Ενώ το ολόκληρο κοτόπουλο είναι η επιλογή μου αν θέλω να μαγειρέψω το φαγητό για περισσότερους.

Ναι, ουσιαστικά είναι ένα λεμονάτο κοτόπουλο στην κατσαρόλα, και χρησιμοποιώ τα ζουμάκια του για να φτιάξω το γιουβέτσι.

Με αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος το κοτόπουλο παραμένει ζουμερό και είπαμε μαγειρεύεται γρήγορα.

Εννοείται, δοκιμάζω το λεμόνι και προσθέτω τόσο όσο να «μιλάει» και συχνά προσθέτω και ξύσμα στο λεμονάτο ή ολόκληρες φλούδες από το λεμόνι, όταν δεν αρωματίζω κανέλα και μπαχάρι.

Ξεκάθαρα αυτό το γιουβέτσι είναι τέλεια γεύση για να αποχαιρετήσεις το καλοκαίρι και να υποδεχτείς τα πρώτα κρύα 😊, να το μαγειρέψεις στο καθημερινό και Κυριακάτικο τραπέζι σου, θα με θυμηθείς!

Εύα
❤️

Συνταγή για το πεντανόστιμο λεμονάτο γιουβέτσι με κοφτό μακαρονάκι ολικής άλεσης και κοτόπουλο


Υλικά

250g Κοφτό Ολικής Άλεσης MISKO
1200 γρ. μπουτάκια κοτόπουλο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
2 καρότα, σε κυβάκια
2 πράσα, χοντροκομμένα
1 κ.γ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
50ml χυμό λεμονιού
1100ml ζεστό ζωμό κοτόπουλο
80ml ελαιόλαδο
4 κόκκους μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλα
1 δαφνόφυλλο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.

Σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε με τα 40ml ελαιόλαδο και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, τα σκόρδα και τα πράσα, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2’.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το δαφνόφυλλο, το θυμάρι, το χυμό του λεμονιού, 500ml από το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 25’ σε μέτρια φωτιά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το κρατάμε το κοτόπουλο ζεστό.

Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλα σε πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε  το Κοφτό Ολικής Άλεσης MISKO, τον υπόλοιπο ζωμό και το ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι κατά βούληση.

Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 20’ στους 180ο C.

Κατόπιν βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε ακόμη 10’ στους 180ο C.

Σερβίρουμε το γιουβέτσι με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Γιουβέτσι με κοτόπουλο και ζυμαρικά ολικής άλεσης, εύκολες συνταγές για φούρνο

Σημειώσεις για τη συνταγή:

-Μπορούμε το φαγητό να το φτιάξουμε με μανιτάρια αντί για κοτόπουλο
-Αν θέλουμε προσθέτουμε 100ml λευκό κρασί αφαιρώντας από την αντίστοιχη ποσότητα από το ζωμό

Greek giouvetsi recipes_ ελληνική κουζίνα γιουβέτσι
Συνταγές με ζυμαρικά ολικής άλεσης
Εύκολες συνταγές για παιδιά με κοφτό μακαρονάκι ολικής άλεσης
Συνταγές για κοτόπουλο_chicken recipes
Εύκολο γιουβέτσι με μπουτάκια κοτόπουλο και κοφτό μακαρονάκι ολικής άλεσης συνταγές
Παραδοσιακές ελληνικές συνταγές

Δες και άλλες συνταγές με κοφτό μακαρονάκι εδώ

Join the Conversation

  1. Marina Anastasiou says:

    Η ιδανική συνταγή για αυτές τις μέρες. Σίγουρα τα φρέσκα οπωροκηπευτικά θα δίνουν μοναδική γεύση! Ευτυχώς βρίσκω πολύ καλά εδώ https://eshop.masoutis.gr/categories/index/manabiko?item=566&subitem=011610&subdescr=prasina-laxanika οπότε θα το φτιάξω και θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα!! Ευχαριστούμε για τις πεντανόστιμες συνταγές σας!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close