Λιγκουίνι ολικής με πέστο από πράσινες ελιές και λεμόνι, μια μακαρονάδα τόσο γευστική, εύκολη αλλά και κατάλληλη για τις ημέρες της νηστείας!

Ο βασιλικός μεγαλώνει ήδη στη βεράντα και αυτό ‘μαρτυρά” καλοκαίρι, όμως έχω όλο τον καιρό μπροστά μου να φτιάχνω το αγαπημένο μου πέστο με βασιλικό.

Ετσι, αναζητώντας κάτι διαφορετικό για το καθημερινό μου τραπέζι, αποφάσισα να δοκιμάσω ένα αλλιώτικο πέστο, αυτό με πρωταγωνιστές τις πράσινες ελιές και το λεμόνι.

Πριν λίγο καιρό είχα δοκιμάσει κάτι αντίστοιχο και με είχε ενθουσιάσει, τώρα λόγω νηστείας θέλησα να φτιάξω μια νηστίσιμη μακαρονάδα.

Πολύ απλά λοιπόν αύξησα την ποσότητα από τις πράσινες ελιές και πρόσθεσα λίγο ξύσμα λεμόνι.

Η φρεσκάδα του λεμονιού ήταν ακόμη καλύτερη από την προσθήκη παρμεζάνας, που πραγματικά θα “περίσσευε” έτσι κι αλλιώς σε αυτή τη συνταγή.

Επίσης σε σχέση με τις προηγούμενες φορές προτίμησα λιγκουίνι ολικής άλεσης και αυτό ήταν, πραγματικά ήταν ξεχωριστό αποτέλεσμα!

Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

Οι πράσινες ελιές, η πιο ανάλαφρη ποικιλία ελιάς, ταιριάζουν τόσο πολύ με το λεμόνι και τα μυρωδικά, χωρίς να καλύπτουν τα πάντα σε αντίθεση με τις μαύρες.

Γενικά ο συνδυασμός με τα μυρωδικά αλλά και τα πράσινα λαχανικά τους πάει φανταστικά.

Αν βάλεις μαύρες ελιές μόλις “έχασες” μια νόστιμη μακαρονάδα… ειλικρινά.

Ένας από τους λόγους που πρόσθεσα το λεμόνι ήταν επειδή κάποια στιγμή είχα δοκιμάσει πράσινες ελιές με λεμόνι και μυρωδικά, ονειρικές!

Αν λοιπόν δεν έχεις βασιλικό ή δεν θέλεις να πας στη πιο κλασική γεύση του πέστο βάλε μόνο ελιές και λίγα φρέσκα μυρωδικά, θα το λατρέψεις.

Το κουκουνάρι καβούρδισέ το γιατί δίνει ακόμη περισσότερη ένταση στη γεύση.

Όπως ακριβώς και τα ζυμαρικά ολικής άλεσης, τα λιγκουίνι ολικής είναι ιδανικά, δένουν όλα τόσο αρμονικά.

Τα λιγκουίνι είναι τέλεια γιατί κρατάνε όλη το το πέστο επάνω τους και μου κάνουν πιο χορταστικά, στο συνδυασμό αυτό.

Αύριο, Μεγάλη Τρίτη είναι το τέλειο γεύμα, για ακόμη μια ημέρα νηστείας, δοκίμασέ το μαζί με μια απλή, λεμονάτη μαρουλοσαλάτα με μπόλικο φρέσκο κρεμμυδάκι.

Αυτό τον συνδυασμό θα τον αγαπήσεις!

🤍
Εύα

Λιγκουίνι με πέστο από πράσινες ελιές και λεμόνι

Συνταγή για λιγκουίνι ολικής με πέστο από πράσινες ελιές και λεμόνι

Κατηγορία Συνταγής: Συνταγές για ζυμαρικά, Νηστίσιμες συνταγές, Vegan συνταγές, Σάλτσες, Το καθημερινό τραπέζι, Γεύμα σε 30′, Σαρακοστιανές συνταγές

Χρόνος Προετοιμασίας: 20’
Xρόνος Μαγειρέματος: 30’
Μερίδες: 4


Υλικά

500 γρ. λιγκουίνι ολικής άλεσης

Για το πέστο

200 γρ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
50 γρ. κουκουνάρι
8 γρ. φύλλα βασιλικού
1 ½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
40ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για το σερβίρισμα

Μαύρο σουσάμι
Ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Βράζουμε τα λιγκουίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Ταυτόχρονα ξεκινάμε με το πέστο, καβουρδίζοντας ελαφρά το κουκουνάρι στο τηγάνι.

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τις ελιές, τον βασιλικό, το σκόρδο, το κουκουνάρι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι.

Προσθέτουμε το πέστο στα ζεστά λιγκουίνι και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε τη μακαρονάδα με το vegan πέστο, λίγο σουσάμι και ξύσμα λεμονιού.

ζυμαρικά ολικής άλεσης με πέστο πράσινες ελιές-λεμόνι

Εδώ μπορείς να δεις και άλλες συνταγές για μακαρονάδες
-Μπορούμε να προσθέσουμε στο πέστο 1 κουταλάκι του γλυκού κάπαρη ή να αντικαταστήσουμε το κουκουνάρι με φυστίκι Αιγίνης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.