Μια από τις αγαπημένες μου λέξεις στην «κουζίνα», ειδικά τον τελευταίο καιρό, είναι η λέξη εύκολο όπου σημαίνει λίγα σκεύη, λίγος χρόνος και νόστιμο αποτέλεσμα, όπως αυτά τα εύκολα τυροπιτάκια με γιαούρτι και τυρί Gouda.
Η πιο τέλεια συνταγή για παιδιά και μεγάλους, για το ταπεράκι του σχολείου ή της δουλειάς!
Αυτή τη συνταγή μπορεί να την φτιάξουν όλοι, τόσο εύκολη και με σίγουρο αποτέλεσμα, δεν χρειάζεται μαεστρία στο ζύμωμα μα ούτε αναμονή στο φούσκωμα, ετσι σε περίπου 35′ τα σερβίρεις για πρωινό.
Η ζύμη αυτή περιέχει γιαούρτι στραγγιστό, αυτό της δίνει νοστιμιά αλλά και μια υφή που θυμίζει ζύμη κούρου.
Με την ίδια ζύμη μπορείς να φτιάξεις όλα τα αγαπημένα πιτάκια, απλά “παίξε” με τα αγαπημένα σου υλικά!
Όπως θα δεις αυτή η ζύμη είναι ιδανική για να φτιάξεις και βάση για μια αλμυρή τάρτα.
Τα εύκολα τυροπιτάκια φυσικά δεν είναι ιδανικά μόνο για πρωινό είπαμε! Τρώγονται όλη μέρα, τρώγονται στη δουλειά, στο σχολείο, όσο για τα παιδικά πάρτι… γίνονται ανάρπαστα!
Πραγματικά λοιπόν, ποιος μπορεί ν΄αντισταθεί στα ζεστά και λαχταριστά εύκολα τυροπιτάκια;
♡
Εύα
Τυροπιτάκια με γιαούρτι και τυρί Gouda
Εκτυπώση ΣυνταγήςΥλικά
Για τα τυροπιτάκια
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 150 γρ. Gouda, τριμμένο
- 200 γρ. σκληρή φέτα, θρυμματισμένη
- 350 γρ. γρ. αλεύρι φαρίνα
- 2 μέτρια αυγά
- 40 γρ. γρ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. κ.γ. μοσχοκάρυδο
- ½ κ.γ. κ.γ. αλάτι
Για το ψήσιμο
- 2 κ.σ. Σουσάμι
- 1 κρόκο αυγού
Διαδικασία
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τ΄αυγά, το γιαούρτι , το ελαιόλαδο, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο, προσθέτουμε τα τυριά, το αλεύρι και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά.
- Πλάθουμε 20-25 τυροπιτάκια σε σχήμα μισοφέγγαρου ή στρογγυλά, τ΄ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί, με το οποίο έχουμε καλύψει έναν δίσκο ψησίματος.
- Ανακατεύουμε τον κρόκο με 1 κ.σ. νερό, αλείφουμε τα τυροπιτάκια και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 25'.
Σημειώσεις για τη συνταγή
- Το μοσχοκάρυδο είναι προαιρετικό, επίσης ταιριάζει και μπορούμε να προσθέσουμε μαύρο, κόκκινο ή λευκό πιπέρι
- Αν θέλουμε πιο τριφτό αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε μαλακό αλεύρι
- Εκτός από gouda μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γραβιέρα
Ζυμώνουμε τη ζύμη χωρίς να προσθέσουμε το τυρί, ανοίγουμε ένα φύλλο με τον πλάστη και καλύπτουμε μια ταρτιέρα.
Για να ετοιμάσουμε τη γέμιση ανακατεύουμε σ΄ ένα μπολ 300 γρ. Gouda τριμμένο, 2 αυγά, 200 γρ. γιαούρτι , 50 γρ. γάλα, λίγο μοσχοκάρυδο και γεμίζουμε την τάρτα.
Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά στους 180ο στις αντιστάσεις.
Πολύ ωραία συνταγή,την έφτιαξα και το αποτέλεσμα ήταν ότι εξαιρετικό.Το αλεύρι μπορεί να αντικατασταθεί με ολικής άλεσης και αν ναι αλλάζει η αναλογία? Ευχαριστώ
Φυσικά! Εφόσον έχετε ήδη φτιάξει τη συνταγή και έχετε “δει” τη ζύμη θα υπολογίσετε τόσο αλεύρι ώστε να έχετε μια αντίστοιχη ζύμη.
Καλή επιτυχία 🙂
Ε.