Η απαραίτητη σαλάτα στο γιορτινό τραπέζι, το δροσερό μαρούλι και αν θέλεις κάτι ξεχωριστό δοκίμασε να την εμπλουτίσεις με μαραθόριζα και dressing από πορτοκάλι-μυρωδικά.
Μια ανοιξιάτικη μαρουλοσαλάτα είναι στο μυαλό όλων μας το απόλυτο συνοδευτικό.
Και πως όχι αφού θα εξισορροπήσει τη λιπαρότητα και θα φέρει φρεσκάδα στο ουρανίσκο.
Εννοείται πως δεν πρέπει να την παραλείψεις σε καμία περίπτωση, όμως με αυτή τη συνταγή θα της δώσεις επιπλέον ενδιαφέρον!
Η μαραθόριζα, όπως το μαρούλι και τα πράσινα μυρωδικά, αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους.
Κάνε διπλή ποσότητα, θα γίνει ανάρπαστη και εδώ μπορείς να δεις όλες τις σαλάτες!
♡
Εύα
Ποσότητα / Μερίδες: 6
Σαλάτα με μαρούλι, μαραθόριζα και dressing πορτοκάλι
Εκτυπώση ΣυνταγήςΗ απαραίτητη σαλάτα στο γιορτινό τραπέζι, το δροσερό μαρούλι, και αν θέλεις κάτι ξεχωριστό δοκίμασε να την εμπλουτίσεις με μαραθόριζα και dressing από πορτοκάλι-μυρωδικά.
Υλικά
Για την μαρουλοσαλάτα
- 250 γρ. μαρούλια, ψιλοκομμένα
- 100 γρ. baby ρόκα
- 1 μαραθόριζα, λεπτοκομμένη σε λωρίδες
- 4-5 ραπανάκια, λεπτοκομμένα σε φέτες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Για το dressing πορτοκάλι-μυρωδικών
- 1 κ.σ. μάραθο
- 1 κ.σ. άνηθο
- 1 κ.σ. κόλιανδρο
- 4 φύλλα δυόσμο
- 50 ml ελαιόλαδο
- 50 ml χυμό πορτοκάλι
- 1 κ.σ. μηλόξυδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Διαδικασία
Το dressing πορτοκάλι-μυρωδικών
- Στο μπλέντερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του dressing, δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται διορθώνουμε την οξύτητά του.
Η σαλάτα
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα μαρούλια και κρεμμυδάκια, περιχύνουμε με το μισό από το dressing και ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα, προσθέτουμε τη μαραθόριζα, τα ραπανάκια και σερβίρουμε αμέσως.
Σημειώσεις για τη συνταγή
- Μπορούμε να προσθέσουμε στη σαλάτα λεπτές φέτες γραβιέρας ή κάποιο πικάντικο τυρί
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λεπτές φέτες από πράσινο μήλο και σταφίδες
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λεπτές φέτες από πράσινο μήλο και σταφίδες