Το μυδοπίλαφο είναι ένα υπέροχο ορεκτικό με διάφορες παραλλαγές!
Σ’ αυτή την συνταγή έχει προστεθεί ο αστεροειδής γλυκάνισος, μουστάρδα και σαφράν, το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!
Μυδοπίλαφο
By 23 Νοεμβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (5 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 25 mins
Το μυδοπίλαφο είναι ένα υπέροχο ορεκτικό με διάφορες παραλλαγές! Σ' …
Υλικά
- 500 gr. μύδια κατεψυγμένα
- 200 gr. ρύζι για πιλάφι
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 πράσινη πιπεριά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3-4 κλωναράκια μαϊντανό
- 250 ml. κρασί λευκό, μοσχοφίλερο
- 250 ml. ζωμό λαχανικών
- 4-5 ίνες σαφράν
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα απαλή
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- Ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
- Αλάτι
Οδηγίες
- Ξεπλένουμε τα μύδια με νερό, ώστε να ξεπαγώσουν. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και την πιπεριά.
- Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι και το σκόρδο ανακατεύουμε για 1 λεπτό με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε τα μύδια, ανακατεύουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί. - Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών.
Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μέτριο, προσθέτουμε τον αστεροειδή γλυκάνισο, το σαφράν, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. - Τέλος προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα και 350 ml. ζεστό νερό.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σιγοβράζουμε το φαγητό, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να βράσει το ρύζι και να εξατμιστούν τα υγρά.
Ελέγξτε κατά πόσο θέλετε να "κρατάει" το ρύζι και προσθέστε επιπλέον νερό, αν επιθυμείτε. - Σερβίρουμε το μυδοπίλαφο ζεστό, αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Μεσογειακή
- ΤΥΠΟΣ: Ορεκτικο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Εύκολο
Φανταστικό μυδοπίλαφο Ευα μου
Το έφτιαξα κι εγώ, με λίγες αλλαγές στα υλικά βέβαια (χωρίς μουστάρδα, πιπεριά) αλλά αυτός το αστεροειδής γλυκάνισος είναι όλα τα λεφτά. Δίνει απίστευτη νοστιμιά.
Την επόμενη φορά θα το κάνω με τη μουστάρδα
Τα φιλιά μου : )
Απλα υπεροχο…εγω το εκανα λιγακι πιο καυτερο προσθεσα λιγο μπουκοβο κοριτσια για πολλα τσιπουρα μιλαμε….!!!!
Εννοείται!!! Από τους αγαπημένους μου τσιπουρομεζέδες!
Καλή Σαρακοστή!
Πολύ νόστιμο πιάτο, μόνο που το έκανα σαν ριζότο, η μουστάρδα του ταιριάζει, το απολαύσαμε Σε ευχαριστούμε πολύ Εύη!!!!! Φιλιά πολλά
Σας ευχαριστώ αγαπημένη Παναγιώτ, όντως αυτό το πιάτο είναι πεντανόστιμο!
Φιλιά!
You really make іt seem so easy with your presentatin but
I find this topic tо be actսally something which Ithink I would never ᥙnderstand.
It seemѕ tⲟo complex and extrеmely broad for me.
I’m lookіng forward for your next post, I will try to get
the hazng of it!