Οι αγαπημένοι ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου σε μια παραδοσιακή συνταγή από το μικρό, γραφικό Καστελόριζο!
Το σουσάμι κάνει την διαφορά!
Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου Recipe
By 30 Οκτωβρίου, 2012
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (20-25 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 8 hrs 20 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 8 hrs 50 mins
Οι αγαπημένοι ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου σε μια παραδοσιακή συνταγή …
Υλικά
- 200 gr. ρεβύθια αποφλοιωμένα
- 1 αυγό
- 50 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κρεμμύδια
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- 1 μικρό ματσάκι δυόσμο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- Σουσάμι
- Ελαιόλαδο
Οδηγίες
- Μουλιάζουμε τα ρεβύθια για 8 ώρες, σε ζεστό νερό, μέσα στο οποίο θα έχουμε διαλύσειτην σόδα.
Ξεπλένουμε καλά τα ρεβύθια και τα χοντροκόβουμε στο multi . - Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά.
Σε ένα μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα σφιχτό μείγμα, που θα πλάθετε σε κεφτεδάκια. - Πλάθουμε σχετικά μέτριους, στρογγυλούς κεφτέδες και τους "περνάμε" μέσα από το σουσάμι.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, κατσαρολάκι ή φριτέζα να κάψει. - Τηγανίζουμε τους ρεβυθοκεφτέδες μέχρι να αποκτήσουν ωραίο καστανό χρώμα.
Σερβίρονται ζεστοί ή κρύοι και μπορείτε να τους συνοδεύσετε με γιαούρτι!
Φοβερά κεφτεδάκια Ευάκι!!!!!!!!!
Αυτό το σουσάμι γύρω γύρω, Θεός 🙂
Φιλιά
ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ EYA ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ,ΦΙΛΙΑ
Σταυρούλα είναι 2 κρεμμύδια! Ευχαριστώ, συγγνώμη για την καθυστερημένη απάνηση, ήμουν εκτός!