Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου

294

Οι αγαπημένοι ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου σε μια παραδοσιακή συνταγή από το μικρό, γραφικό Καστελόριζο!
Το σουσάμι κάνει την διαφορά!

Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου Recipe

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 30 Οκτωβρίου, 2012

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (20-25 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 8 hrs 20 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 8 hrs 50 mins

Οι αγαπημένοι ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου σε μια παραδοσιακή συνταγή …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Μουλιάζουμε τα ρεβύθια για 8 ώρες, σε ζεστό νερό, μέσα στο οποίο θα έχουμε διαλύσειτην σόδα.
    Ξεπλένουμε καλά τα ρεβύθια και τα χοντροκόβουμε στο multi .
  2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά.
    Σε ένα μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα σφιχτό μείγμα, που θα πλάθετε σε κεφτεδάκια.
  3. Πλάθουμε σχετικά μέτριους, στρογγυλούς κεφτέδες και τους "περνάμε" μέσα από το σουσάμι.
    Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, κατσαρολάκι ή φριτέζα να κάψει.
  4. Τηγανίζουμε τους ρεβυθοκεφτέδες μέχρι να αποκτήσουν ωραίο καστανό χρώμα.
    Σερβίρονται ζεστοί ή κρύοι και μπορείτε να τους συνοδεύσετε με γιαούρτι!

    Join the Conversation

    1. Φοβερά κεφτεδάκια Ευάκι!!!!!!!!!
      Αυτό το σουσάμι γύρω γύρω, Θεός 🙂
      Φιλιά

    2. Stavroula says:

      ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ EYA ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ,ΦΙΛΙΑ

      1. Σταυρούλα είναι 2 κρεμμύδια! Ευχαριστώ, συγγνώμη για την καθυστερημένη απάνηση, ήμουν εκτός!

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Like
    Close
    Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
    Close