Οι αγαπημένες γαρίδες σε μια πανεύκολη και πεντανόστιμη ισπανική συνταγή, το ξύδι από σέρι και τα μπαχαρικά τους ταιριάζουν υπέροχα και τους “δίνουν” κάτι διαφορετικό!
Γαρίδες Σκορδάτες
By 27 Νοεμβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-5 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 15 mins
Οι αγαπημένες γαρίδες σε μια πανεύκολη και πεντανόστιμη ισπανική …
Υλικά
- 20 μεγάλες γαρίδες
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 100 ml. ελαιόλαδο
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- 4-5 κουταλιές της σούπας ξύδι από σέρι ή λευκό ξύδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
- ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι γλυκό
Οδηγίες
- Ξεπλένουμε τις γαρίδες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Σκουπίζουμε καλά τις γαρίδες.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και το σκόρδο και σωτάρουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν βαθύ πορτοκαλί χρώμα οι γαρίδες. - Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και σβήνουμε με το σέρι.
Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το ξύδι και να δέσει η σάλτσα. - Σερβίρουμε τις γαρίδες όσο είναι ζεστές.
Αν θέλουμε συνοδεύουμε με μαγιονέζα, στην οποία έχουμε προσθέσει ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί και ταμπάσκο.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ευρωπαϊκή
- ΤΥΠΟΣ: Συνοδευτικό
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Αρχάριο
Νομιζω οτι θα ειναι νοστιμοτατες. Μολις τις φτιαξω θα σου πω.
Παντως σου ευχομαι να συνεχισεις με τον ιδιο ζηλο.