Πανακότα με Τσάι και Ροδάκινο

981
Είναι ένα hardcore καλοκαιρινό μεσημέρι, η ιγμορίτιδα καθιστά απαγορευτικό το a/c και δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα περισσότερο από ένα ποτήρι παγωμένο τσάι που με περιμένει στο ψυγείο!

Τον τελευταίο καιρό έχω «κολλήσει» με το τσάι Nestea σε φακελάκι, ξέρεις αυτό το «μαγικό» φακελάκι που διαλύεις σε ενάμιση λίτρο παγωμένο νερό, το βάζεις ψυγείο και μοιάζει σαν μια διαθέσιμη, ανά πάσα στιγμή «όαση» από δροσερά ροδάκινα, ο τέλειος, εύκολος τρόπος να μην ξεχνώ να ενυδατώνομαι, γιατί αυτά τα 8 ρημαδοποτήρια νερό, που λένε οι ειδικοί ότι πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά εμένα μου μοιάζουν σαν «τιμωρία»!

Τα καλά νέα είναι ότι με αυτό το στιγμιαίο τσάι, που περιέχει μόνο 17 θερμίδες ανά ποτήρι και καθόλου λιπαρά!

Αλλά τι θα ήταν η ζωή μας χωρίς λιπαρά;
Σκέφτηκα, «χαζεύοντας» μια πανακότα και σε αυτό το σημείο αποφάσισα να ετοιμάσω πανακότα γιατί το βράδυ περίμενα «κόσμο» για να συζητήσουμε το καυτό θέμα των διακοπών, που η ασυμφωνία ήταν σίγουρη.

Για να μην το αναλύω και πολύ, θέλησα να φτιάξω κάτι για να τους καλοπιάσω, μια πανακότα με ροδάκινο! Γιατί το ροδάκινο και το καρπούζι είναι το απόλυτο καλοκαίρι!

Στην πανακότα χρησιμοποίησα αντί για ζάχαρη ένα φακελάκι τσάι Nestea ροδάκινο, απλά φανταστικό αποτέλεσμα, η πανακότα όπως την ξέρεις με ένα διαφορετικό twist!

Τους ετοίμασα μερικά λίτρα απολαυστικό τσάι, το σέρβιρα με την σούπερ πανακότα και φυσικά με προτάσεις για διακοπές που κανένας δεν μπορούσε να αντισταθεί, ετοιμάζω βαλίτσες για Ικαρία!


 

Πανακότα Ροδάκινο
•Προετοιμασία: 10′  •Έτοιμο σε: 4 ώρες  •Ποσότητα: 6 άτομα  •Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά
500 ml. κρέμα γάλακτος πλήρες
150 ml. γάλα φρέσκο πλήρες
1 φακελάκι NESTEA ροδάκινο
12 gr. φύλλα ζελατίνης
½ κάψουλα βανιλλίνη
Φρούτα για το σερβίρισμα
Μέλι για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση βήμα-βήμα

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό να μαλακώσουν για 15 λεπτά.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα, το γάλα και την βανιλλίνη, μέχρι να πάρει μια καλή βράση.

Συνταγές με Τσάι

Αποσύρουμε και διαλύουμε μέσα το φακελάκι (30 gr.) NESTEA ροδάκινο και ανακατεύουμε καλά.

Μοιράζουμε σε 6 μπωλ, τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες και ξεφορμάρουμε.

Πανακότα συνταγές

Σερβίρουμε με φρούτα και μέλι!

Το τσάι, για 6 άτομα
Θα χρειαστείτε 1 φακελάκι NESTEA,1, 5 lt. παγωμένο νερό και φρούτα, ανακατεύετε σε μεγάλη κανάτα και σερβίρετε!

NESTEA Τσάι

 

 

 

(* Το παραπάνω άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος.
Στο Funky Cook σεβόμαστε τον αναγνώστη και γι’ αυτό προτείνουμε μόνο προϊόντα που έχουμε χρησιμοποιήσει, δοκιμάσει και μείναμε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα και την ποιότητα του.
Τα βιομηχανοποιημένα-συσκευασμένα τρόφιμα είναι κομμάτι της καθημερινότητας όλων μας, δεν επικροτούμε αλόγιστη χρήση αυτών αλλά προτείνουμε την ορθή χρήση και τρόπους που μπορούν να μας εξυπηρετούν.)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close