Πανεύκολα Μαλακά και Αφράτα Μπισκότα

By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 12 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 17 mins
Τα ιδανικά μπισκότα για παιδιά αλλά και μεγάλους!
Με υπέροχη γεύση σαν κέικ, απίστευτα αφράτη υφή και με πολύ γρήγορη εκτέλεση και απλά υλικά!!!
Υλικά
- 280 gr. αλεύρι
- 100 gr. βούτυρο
- 100 gr. ζάχαρη
- 100 ml. γάλα φρέσκο
- 1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια
- 1½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 αυγά
Οδηγίες
- Αφήνουμε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε στο μίξερ το τα αυγά, την ζάχαρη και το βούτυρο.
Προσθέτουμε τις βανίλιες και το baking powder. - Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε σταδιακά, ανακατεύοντας με σπάτουλα.
Τέλος προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα δίσκο. - Με ένα κουτάλι παίρνουμε ζύμη και σχηματίζουμε μπισκότα, το ένα δίπλα στο άλλο.
Κάθε φορά βουτάμε το κουτάλι σε νερό για να μην κολλάει.
Ακολουθούμε αυτή την διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα. - Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C Κελσίου για 12 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς.
Η ζύμη τους βγαίνει αρκετά μαλακή; Δεν θα προσθέτω δηλαδή αλεύρι μέχρι να πλάθονται εύκολα με το χέρι – γι αυτό και προτείνετε κουτάλι. Σωστά;
Ακριβώς! Καλη επιτυχία!
Τα μπισκότα τα ψήνω αέρα η αντιστάσεις πάνω κατω;ευχαριστώ για την απαντηση
Μπορείτε να μου ποσά μπισκότα βγαίνουν για μια δόση;