Brownie με Ελαιόλαδο
By 23 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (9 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 45 mins
Σούπερ, υπέροχο σοκολατένιο brownie, το ελαιόλαδου αφήνει ατόφια την γεύση της σοκολάτας, συνοδεύουμε με δροσερή σαντυγί και μέντας, συναρπαστικό!
Υλικά
- 300 gr. σοκολάτα κουβερτούρα 65%
- 120 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 gr. ζάχαρη
- 130 gr. ελαιόλαδο
- 1 κάψουλα βανιλλίνη
- 4 αυγά
Οδηγίες
- Βάζουμε την κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μπαίν μαρί.
Μόλις αρχίζει να λιώνει προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να λιώσει.
Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. - Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά, την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Προσθέτουμε την σοκολάτα και το αλεύρι εναλλάξ στο μείγμα των αυγών ενσωματώνοντάς τα με σπάτουλα.
Ανακατεύουμε πολύ απαλά το μείγμα να γίνει ομοιογενές. - Ρίχνουμε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα, κατά προτίμηση τετράγωνη ή ορθογώνια.
Ψήνουμε για 22-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Αμερικανικη
- ΤΥΠΟΣ: Επιδορπιο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο
Όλη η νοστιμιά…και λιγότερες τύψεις…Με παγωτό, απλά θεϊκό!!!