Ένα πανεύκολο πικάντικο ψωμί με Μπύρα και Σιναπόσπορο, αφράτο σαν κέικ, με το οποίο μπορείτε να συνοδεύσετε διάφορες ποικιλίες και ειδικά ποικιλίες αλλαντικών και τυριών!
Επίσης ταιριάζει απόλυτα με ντίπ μουστάρδας, αυγά και λουκάνικα.
Η εκλεπτισμένη, πλούσια γεύση της μπίρας τύπου Pilsener δένει καταπληκτικά με την πικάντικη γεύση του σιναπόσπορου!
Ψωμί με Μπύρα και Σιναπόσπορο Recipe
By 29 Ιανουαρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (8-10 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 55 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 60 mins
Ένα πανεύκολο πικάντικο ψωμί με Μπύρα και Σιναπόσπορο, αφράτο σαν κέικ, …
Υλικά
- 360 gr. αλεύρι φαρίνα
- 330 ml. μπίρα τύπου Pilsener
- 50 gr. ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού σιναπόσπορο
- ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου.
Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι.
Στο γουδί χτυπάμε τον σιναπόσπορο μέχρι να γίνει σκόνη. - Προσθέτουμε στο αλεύρι την ζάχαρη και τον σιναπόσπορο, τον οποίο κοσκινίζουμε με λεπτή σίτα και ανακατεύουμε ελαφρά όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε την μπίρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πάρουμε μια κολλώδη ζύμη. - Λιώνουμε το βούτυρο.
Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο και πασπαλίζουμε με σιναπόσπορο. - Ψήνουμε στους 190°C Κελσίου για 50-55 λεπτά.
Μόλις ψηθεί το ψωμί, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει!
Μόλις κρυώσει τυλίγουμε με μεμβράνη για να διατηρηθεί φρέσκο!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ευρωπαϊκή
- ΤΥΠΟΣ: Συνοδευτικό
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Εύκολο