Το περασμένο ηλιόλουστο Σάββατο το μυαλό μου πήγε σε μια σαλάτα ταμπουλέ με μπόλικο δυόσμο, μαϊντανό… και μερικά ρεβύθια που κράτησα από εχθές για να φτιάξω ρεβυθοκεφτέδες, χαλάλι όμως γιατί αυτή η σαλάτα θα συνοδεύσει τέλεια τα μπαρμπουνάκια μου!
Κατέβηκα στη λαϊκή και ξεκινώντας από τον κρητικό, τον Χρήστο από τον οποίο προμηθεύομαι το χειμώνα ντοματίνια και το καλοκαίρι τις πιό νόστιμες ντομάτες και αγγουράκια από την Κρήτη έφτασα στον Τάκη που μου φέρνει μάτσα κόλιανδρο, μυρωδικά και τα υπόλοιπα φρέσκα πράσινα λαχανικά.
Ξεκινώ από τα ρεβύθια τα οποία ρίχνω στο τηγάνι και τα παντρεύω με αρώματα που σε «ταξιδεύουν» προς την Ανατολική Μεσόγειο, τραβάω τα ρεβύθια από τη φωτιά και δοκιμάζω, μα πόσο ταιριάζουν τα ρεβύθια με τα ζεστά, πικάντικα μπαχαρικά!
Ετοιμάζω πανεύκολα το ταμπουλέ με λεμόνι και δυόσμο της Tipiak, αυτή η ευκολία του με το εξαιρετικό σπυρωτό αποτέλεσμα με εντυπωσιάζει κάθε φορά, όπως και η εμπλουτισμένη του γεύση με δυόσμο και λεμόνι, του δίνει το κάτι παραπάνω.
Όσο ετοιμάζονται τα μπαρμπουνάκια, ψιλοκόβω τα υπόλοιπα λαχανικά, τη θεϊκή, αυτή βινεγκρέτ που ταιριάζει γάντι και τ΄ανακατεύω όλα μαζί.
Κι ενώ αυτή η πειραγμένη σαλάτα tabbouleh ταίριαξε τόσο ωραία με τα μπαρμπουνάκια, σήμερα θα την ετοιμάσω για να τη σερβίρω στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης αφού ταιριάζει επίσης με τα κρεατικά!
Καλά τσικνίσματα φίλες και φίλοι μου!
Σαλάτα Ταμπουλέ με Πικάντικα Ρεβύθια
[vc_row][vc_column width=”1/4″] Χρόνος Προετοιμασίας: 10′ [/vc_column][vc_column width=”1/4″] Χρόνος Μαγειρέματος: 10′ [/vc_column][vc_column width=”1/4″] ΄Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολος [/vc_column][vc_column width=”1/4″] Μερίδες: 4[/vc_column][/vc_row]
Υλικά
150 γρ. ταμπουλέ με δυόσμο και λεμόνι Tipiak
100 γρ. ρεβύθια βρασμένα
2 μικρά αγγουράκια
10 ντοματίνια
1 ξερό κρεμμύδι
20 φρέσκα κρεμμυδάκια
5-6 φύλλα δυόσμο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
Φρέσκο κόλιανδρο
20 ml. έλαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
¼ κουταλάκι του γλυκού σπόρους κόλιανδρο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για τη βινεγκρέτ
1 πορτοκάλι
1 μικρό λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο
2-3 φύλλα δυόσμο
40 ml. ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση Συνταγής
[dropcap type=”1″]1[/dropcap] Ετοιμάζουμε τα ρεβύθια: Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κύμινο, την κανέλα, τους σπόρους του κόλιαντρο σπασμένους, τα ρεβύθια και το μέλι.
Σωτάρουμε για τα ρεβύθια για μερικά λεπτά και τ΄αποσύρουμε.
Ετοιμάζουμε το ταμπουλέ με δυόσμο και λεμόνι σύμφωνα με τις οδηγίες.
[dropcap type=”1″]2[/dropcap] Στον επεξεργαστή τροφίμων αναμειγνύουμε τα υλικά του dressing , τεμαχίζουμε τα λαχανικά και ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά.
Μεταφέρουμε τα λαχανικά, τα ρεβύθια και το ταμπουλέ σε μεγάλο μπωλ και ραντίζουμε με τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Σημειώσεις για τη συνταγή:
– Αν έχουμε χρόνο αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για λίγη ώρα.
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα λαχανικά της επιλογής μας
– Αντί για ρεβύθια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φασόλια λευκά
Φανταστική σαλάτα με πλούσια αρώματα! Την έφτιαξα με πλιγούρι ?