Σάλτσα Ναπολιτάνα, η κλασική, ιταλκή σάλτσα η πιο απλή και η πιο νόστιμη!
Σάλτσα Ναπολιτάνα Recipe
By 8 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-5 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20-25 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 25 mins
Σάλτσα Ναπολιτάνα, η κλασική, ιταλκή σάλτσα η πιο απλή και η πιο νόστιμη!
Υλικά
- 500 gr. ντομάτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 50 ml. κόκκινο κρασί
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 6 φύλλα βασιλικο πλατύφυλλο
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- Ελαιόλαδο
- Θυμάρι
- Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Οδηγίες
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμε το σκόρδο να ροδίσει ελαφρά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε 3′ λεπτά, ανακατεύοντας και σβήνουμε με το κρασί. - Προσθέτουμε τις ντομάτες, την ζάχαρη, το θυμάρι και το αλατοπίπερο.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 25′ λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Λίγο πριν κατεβάσουμε την σάλτσα προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ιταλική
- ΤΥΠΟΣ: Συνοδευτικο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Αρχαριο