Η Μαροκινή εκδοχή, του πολύ αγαπημένου καλοκαιρινού πιάτου, αυγά με ντομάτες και λαχανικά λέγεται Σακσούκα – Shakshuka !
Πλούσια χρώματα, γεύσεις και αρώματα δοκιμάστε ένα εκπληκτικό, πανεύκολο και οικονομικό πιάτο!
Μαροκινό Σακσούκα – Shakshuka Recipe
By 22 Μαΐου, 2012
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (2 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 30 mins
Η Μαροκινή εκδοχή, του πολύ αγαπημένου καλοκαιρινού πιάτου, αυγά με …
Υλικά
- 4 αυγά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 πορτοκαλί πιπεριά
- Ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια
- 4 μέτριες ντομάτες ώριμες
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καστανή
- 5-6 κλωναράκια μαϊντανό
- 6-7 ίνες σαφράν
- 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κόλιανδρου
- 3 κλωναράκια Θυμάρι φρέσκο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Οδηγίες
- Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και ετοιμάζουμε μια σάλτσα τομάτας.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τις τομάτες, το σαφράν, το θυμάρι, την ζάχαρη, τους σπόρους κόλιανδρου.
Σε ένα άλλο τηγάνι σωτάρουμε κομμένα σε φέτες τα υπόλοιπα λαχανικά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
Προσθέτουμε τα λαχανικά στην σάλτσα και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Προσθέτουμε τα αυγά ολόκληρα και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία.
Μόλις πήξουν τα αυγά πασπαλίζουμε με τον φρέσκο κόλιανδρο ή με μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρονται ζεστά!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Μαροκινή
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Εύκολο
Ωραίο και καλοκαιρινό πιάτο Εύα μου!
Γεμάτο με χρώματα, ωραία μυρωδικά και μπαχαρικά!
Φιλιά!
Η ζακυνθινή έκδοση έχει σάλτσα με τομάτα, σκόρδο και ρίγανη. Προαιρετικά μελιτζάνες ή και πιπεριές τηγανισμένες που στη συνέχεια ρίχνονται στη σάλτσα. Μπόλικο πιπέρι φρεσκοτριμένο στο σερβίρισμα. Τέλειο με πατάτες τηγανιτές.
Δεν το γνωρίζω Βασίλη πως ονομάζετε? Θα το δοκιμάσω σίγουρα!
Το δοκίμασα ήταν όντως πολύ καλό!!! Ευχαριστούμε για τη συνταγή!!