Η σφολιάτα είναι μια εύχρηστη, αφράτη, βουτυράτη ζύμη, που όταν ψήθεί, φουσκώνει και σχηματίζοντας στρώσεις από πολλά τραγανά λεπτά φύλλα.
Εκτός από πεντανόστιμες πίτες με σφολιάτα και κλασικές συνταγές, ας δούμε και άλλες νόστιμες δημιουργίες που μπορείτε να φτιάξετε με ζύμη σφολιάτας!
Πίτσα
Αν η ζύμη της πίτσας σας φαίνεται μπελάς ή θέλετε μια άμεση και γρήγορη λύση, η σφολιάτα θα σας αποζημειώσει!
Χρησιμοποιήστε ένα φύλλο σφολιάτας, με ένα πηρούνι κάντε τρύπες στην επιφάνεια του φύλλου, απλώστε μια σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα τριμμένη και τα αγαπημένα σας υλικά.
Κριτσίνια
Φτιάξτε σπιτικά, πεντανόστιμα, εύκολα κριτσίνια σφολιάτας αλμυρά και γλυκά!
Χρησιμοποιήστε δύο φύλλα σφολιάτας, απλώστε το ένα σφολιάτας και χρησιμοποιήστε υλικά, όπως τριμμένοτυρί, ζάχαρη, κανέλα, ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού, πατέ ελιάς, τριμμένη σοκολάτα, μυρωδικά, ξηρούς καρπούς!
Ακουμπήστε το άλλο φύλλο σφολιάτας και αφού το πιέσετε ελαφρά, κόψτε σε κάθετες λωρίδες ενός εκατοστού.
Στρίψτε, ψήστε τα κριτσίνια και θα έχετε σε 15 λεπτά τα νοστιμότερα κριτσίνια ιδανικά για σνακ, συνοδευτικά ή για φοντύ!
Ρολό κιμά
Μια διαφορετική πρόταση για να απολαύσετε το ρολό κιμά και να το σερβίρετε εντυπωσιακά σε μπουφέ ή γεύμα!
Αφού ετοιμάσετε το ρολό κιμά, αφήστε το να κρυώσει, τυλίξτε το σε φύλλο σφολιάτας, αν θέλετε προσθέστε και τριμμένο τυρί!
Ψήστε, κόψτε σε φέτες και θα γευτείτε ένα πεντανόστιμο ρολό κιμά!
Φιλέτο με Σφολιάτα
Φυσικά δεν πρόκειται για μια νέα ιδέα, καθώς το φιλέτο Wellington, είναι ήδη ένα αγαπημένο και διάσημο πιάτο!
Τυλίξτε ένα ελαφρά ψημένο φιλέτο μοσχαριού, σολομού ή κοτόπουλου με σφολιάτα, προσθέστε σωταρισμένα λαχανικά, όπως πιπεριές ή μανιτάρια, ψήστε το για 30-40 λεπτά, αφού καλύψετε με αλουμινόχαρτο, το φιλέτο θα παραμείνει τρυφερό και ζουμερό!
Πιροσκί
Τα πιροσκί στην πιο εύκολη εκδοχή τους! Ετοιμάστε την γέμιση για τα πιροσκί, είτε με πατάτα είτε με λουκάνικο, κλείστε τα στην αφράτη σφολιάτα,
ψήστε τα, και τα πιροσκί είναι πανέτοιμα γρήγορα και πανεύκολα!
Πανεύκολα Ορεκτικά
Ετοιμάστε την αγαπημένη σας γέμιση και χρησιμοποιήστε ένα τυρί που λιώνει.
Κόψτε το φύλλο με στρογγυλό κουπ πατ και χρησιμοποιήστε ένα ταψί με ατομικές θήκες, για cupcakes ή ατομικές φόρμες, γεμίστε, εναλλακτικά τυλίξτε σε ρολό, κόψτε σε φέτες και ψήστε!
Σε πολύ λίγο χρόνο θα έχετε στο τραπέζι σας υπέροχα, εντυπωσιακά ορεκτικά!
Μιλφειγ με Σφολιάτα
Ψήστε τέσσερα φύλλα σφολιάτας, γεμίστε με κρέμα βανίλιας και σαντιγύ, πασπαλίστε με άχνη και τριμμένη σφολιάτα και δημιουρήστε το πιο αφράτο,
μιλφειγ, αν όχι με χίλια.. με πολλά τραγανά φύλλα!
Λεμονόπιτα με Σφολιάτα
Ψήστε ένα φύλλο σφολιάτας, απλώστε μια δόση κρέμα λεμόνι και μαρέγκα, ψήστε ελαφρά και την πιο εύκολη lemon pie!
Τάρτες με Σφολιάτα
Ο πιο εύκολος τρόπος, ειδικά αν είστε αρχάρια στην κουζίνα!
Δημιουργήστε απλά, εύκολες συνταγές για τάρτες, χρησιμοποιήστε την σφολιάτα σαν βάση και βάλτε την φαντασία σας, ώστε να φτιάξετε εκπληκτικές αλμυρές και γλυκές τάρτες!
Κρουασάν
Βρήκατε την συνταγή, την μελετήσατε και παρόλαυτα σας φαίνεται βουνό η υπόθεση σπιτικά κρουασάν;
Η πιο εύκολη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε φύλλο σφολιάτας!
Πάρτε ένα φύλλο σφολιάτας και χωρίστε το σε τέσσερα κομμάτια, κόψτε το κάθε κομμάτι σε δύο διαγώνια κομμάτια, γεμίστε με ό,τι σας αρέσει και κλείστε το κρουασάν με τον κλασικό τρόπο, ψήστε και απλά απολαύστε τέλεια, αφράτα κρουασάν!
Παλμιέ
Μια εύκολη συνταγή για παλμιέ!
Χρησιμοποιήστε 2 φύλλα σφολιάτας, πασπαλίστε το ένα φύλλο σφολιάτας με ζάχαρη και κανέλα και τοποθετήστε από πάνω το άλλο φύλλο.
Κόψτε σε λωρίδες και τυλίξτε σε ρολό τις δύο άκρες μέχρι να ενωθούν στο κέντρο , ώστε να δώσετε το σχήμα καρδιάς!
Ψήστε και απολαύστε τις αγαπημένες, τραγανές “καρδιές” σφολιάτας!
Εύκολα γλυκά με σφολιάτα
Ψήστε ένα φύλλο σφολιάτας ολόκληρο ή κόψτε το με κουπ πατ, σερβίρετε την ζεστή σφολιάτα με παγωτό ή σιροπιάστε την ελαφρά, επιπλέον ψημένα ή φρέσκα φρούτα, σοκολάτα, σαντιγύ, κρέμες και πασπαλίστε με ξηρούς καρπούς και άχνη!
Πίτες με φρούτα
Ετοιμάστε την γέμιση της μηλόπιτας και απλώστε την πάνω σε ένα φύλλο σφολιάτας, αφήστε το ανοικτό ή τυλίξτε σε ρολό! Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με άλλα φρούτα όπως μπανάνες, κυδώνια, αχλάδια!
Σφολιάτα για εντυπωσιάκο σερβίρισμα και σαν συνοδευτικό!
Μπορείτε να καλύψετε ατομικά πυρίμαχα σκεύη, όπου θα έχετε γεμίσει με την αγαπημένη σας σούπα, ή με ένα μείγμα από τυριά και αλλαντικά.
Ψήστε, σερβίρετε και εντυπωσιάστε!
Τέλος ψήστε μικρά κομμάτια από σφολιάτα και συνοδεύστε το αλμυρό ή το γλυκό σας φοντύ!
Πολύ καλή και ενημερωτική ανάρτηση!Ευχαριστούμε!
Σας ευχαριστώ Μάρθα, ελπίζω να σας κάλυψα! 🙂
Πολλεs ιδεεs,για τη σφολιατα που μου αρεσει.Θα δοκιμασω και θα επανελθω.
Ευχαριστώ! Είναι εύχρηστη και πεντανόστιμη ζύμη!
Να εισαι καλα Εva.
υπεροχες ιδεες
πολύ ωραίες ιδέες,θα δοκιμάσω μερικές και θα γράψω κριτική
Σας ευχαριστώ πολύ!!!