Έφτασε επιτέλους ο Απρίλης και μαζί του φέρνει το Πάσχα σκέψεις για τις πρώτες εξορμήσεις σε αγαπημένους προορισμούς, όμως για την ώρα σου έχω γευστικό ταξίδι στη Σύρο με μια ονειρική συνταγή για σουπιές με μάραθο και κρασί!

Η πανέμορφη Σύρος πάντα έρχεται στο μυαλό μου όταν μυρίζω μάραθο, αυτό το νησί είναι τόσο συνηφασμένο με αυτή τη μυρωδιά όσο με τις χαλβαδόπιτες και τα λουκούμια.

Και αν έχεις βρεθεί στη Σύρο τότε σίγουρα κάπου έχεις δοκιμάσεις μοναδικά φαγητά και γλυκά, μια από τις συνταγές που είχα δοκιμάσει και μου άρεσε ήταν αυτές οι σουπιές.

Οι σουπιές, από τα θαλασσινά, δεν είναι τόσο δημοφιλείς όσο τα καλαμαράκια και αυτό γιατί συνήθως οι φρέσκιες θέλουν την «περιποίηση» τους ενώ οι κατεψυγμένες μοιάζουν άνοστες.

Όμως, είτε φρέσκια είτε κατεψυγμένη αν έχεις μια καλή συνταγή για σουπιές θα φας ένα από τα πιο νόστιμα θαλασσινά που λιώνουν στο στόμα!

Η αγαπημένη μου συνταγή το σπανάκι με τις σουπιές και ντομάτα ενώ από τις ασπρογιαχνί, αυτή, με τα μάραθα.

Αυτή η συνταγή έχει ελάχιστα υλικά και η πρώτη ύλη είναι αυτή που θα κάνει το φαγητό σου ανεπανάληπτο.

Θα χρειαστείς σίγουρα ολόφρεσκο μάραθο, ένα καλό λευκό κρασί και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης από εκλεκτές σοδειές Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).

Πριν λίγο καιρό ξεκίνησε η συνεργασία μου με το Άλτις.

Και είμαι πολύ χαρούμενη καθώς έχω δημιουργήσει, μαγειρέψει, δοκιμάσει και φωτογραφίσει μοναδικές συνταγές για τη νέα ιστοσελίδα του Άλτις.

Άλλωστε όπως είναι γνωστό πως ένα πετυχημένο φαγητό ξεκινά με ένα καλό ελαιόλαδο!

Μοσχομύρισε η κουζίνα μου με αυτή τη συριανή συνταγή!

Οι σουπιές με το μάραθο και το κρασί τρώγεται σα μεζές ή σαν κυρίως, ταιριάζει πολύ με λευκό πιλαφάκι ή πιρουνάτο πουρέ περιχύνεις με το λαδάκι τους και χορταίνεις νοστιμιά!


Σουπιές με Μάραθο και Κρασί
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης: 45 λεπτά
Ποσότητα: 4-5 άτομα

Υλικά

– 1200 γρ. σουπιές
– 2 ματσάκια μάραθο
– 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
– 1 ξερό κρεμμύδι
– 150 ml. λευκό κρασί
– 80 ml. εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
– ¼ κουταλάκι του γλυκού μαραθόσπορους
– 3-4 κόκκους μπαχάρι
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– Αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής

1 Καθαρίζουμε τις σουπιές αφαιρώντας το κόκκαλο και τη λεπτή μεμβράνη, ξεπλένουμε καλά και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και τον μάραθο.

2
Σε ευρύχωρο τηγάνι ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, σωτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά και προσθέτουμε τις σουπιές τις οποίες σωτάρουμε για 5 λεπτά.

3 Προσθέτουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι και το μπαχάρι μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.

4Κατόπιν προσθέτουμε το μάραθο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 100 ml. ζεστό νερό συνεχίζοντας το μαγείρεμα για 30 λεπτά ακόμη.

Σερβίρουμε τις σουπιές ζεστές σαν μεζέ ή ως κυρίως με ρύζι ή πατάτες.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Αν βρούμε άγριο μαράθο είναι το καλύτερο εναλλακτικά για να «δυναμώσουμε» τη γεύση προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπα άνηθο ή ψιλοκομμένη μαραθόριζα στο σωτάρισμα

Σουπιές και μάραθος Σύρος Συνταγές

Συνταγές για σουπιές με μάραθο

Συνταγές με σουπιές

Ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ Συνταγές

Νηστίσιμες Συνταγές

Νηστίσιμες Συνταγές με Θαλασσινά

Veggie Seafood Recipes

Σαρακοστιανές Συνταγές Σουπιές

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.