Κέικ με γιαούρτι και βατόμουρα

981

Η υπέροχη συνταγή για κέικ με γιαούρτι και βατόμουρα θα σε συναρπάσει!

Σχεδόν ποτέ δε μας λείπει από το σπίτι το κέικ, για την ακρίβεια στην κουζίνα μας έχω “ορίσει” συγκεκριμένη θέση για ένα από τα πιο αγαπημένα μας πρωινά.

Το κέικ είναι το πιο σύνηθες πρωινό μας! Αυτό,ένα γεμάτο ποτήρι γάλα ΝΟΥΝΟΥ και το αγαπημένο μας τοστάκι.

Κάθε Κυριακή βράδυ ψήνεται ένα διαφορετικό κέικ, που έχει όμως πάντα ως βάση τη συνταγή του κέικ με γιαούρτι και ανάλογα τη διάθεση και τα υλικά “αυτοσχεδιάζω”.

Το θέμα με το κέικ είναι απλό, αρκεί να έχεις μια καλή συνταγή για κέικ, προσωπικά λατρεύω το κέικ γιαουρτιού από παιδί, θυμάμαι χρόνια και χρόνια τη μαμά μου να φτιάχνει το κέικ αυτό.

Βέβαια η συνταγή για κέικ γιαουρτιού χρειάζεται ένα καλό στραγγιστό γιαούρτι που θα δώσει μοναδική υφή και νοστιμιά στο κέικ.

Αυτές τις ημέρες λοιπόν η διάθεσή μας είναι ορεξάτη, ετσι στο τελευταίο μου κέικ πρόσθεσα ολόφρεσκα βατόμουρα, συγκεκριμένα μύρτιλα, τα γνωστά blueberries!

Τα μύρτιλα είναι ένα super food που εκτός από εξαιρετική γεύση έχουν απίστευτες θρεπτικές και ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας.

Συνηθίζω να τα σερβίρω με γιαούρτι και την αγαπημένη μου σπιτική granola με ελαιόλαδο αλλά αυτή τη φορά τα πρόσθεσα και στο κέικ!

Εκτός από τα μύρτιλα πρόσθεσα ξύσμα και χυμό από ολόφρεσκα λεμόνια .

ΝΟΥΝΟΥ Κέικ με Γιαούρτι Συνταγές

Συνταγή για κέικ με γιαούρτι και βατόμουρα

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 50 λεπτά
Ποσότητα: 8 μερίδες

Υλικά

Για το κέικ

160 γρ. βούτυρο NOYNOY
200 γρ. γιαούρτι ΕΚΛΕΚΤΟ ΝΟΥΝΟΥ
260 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
240 γρ. ζάχαρη
6 αυγά
200 γρ. μπλε βατόμουρα
Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
¼ κ.γ. αλάτι

Για τη βουτυρόκρεμα με γιαούρτι

20 γρ. βούτυρο NOYNOY
30 γρ. γιαούρτι ΕΚΛΕΚΤΟ ΝΟΥΝΟΥ
150 γρ. άχνη

Εκτέλεση Συνταγής

Το κέικ
Αφήνουμε όλα τα υλικά για 2 ώρες εκτός ψυγείου.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.

Μόλις λιώσει κρατάμε μόνο το καθαρό βούτυρο (βούτυρο κλαριφιέ) και το αφήνουμε στην άκρη να σταθεροποιηθεί ξανά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Στον κάδο του μίξερ αφρατεύουμε το βούτυρο για 2′ προσθέτουμε τη ζάχαρη, συνεχίζουμε το χτύπημα για 5′.

Κατόπιν προσθέτουμε τα αυγά, ένα τη φορά, το γιαούρτι, το ξύσμα, το χυμό και το αλάτι και το μισό αλεύρι.

Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε τα βατόμουρα και το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθούν σε ένα μείγμα.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ, ψήνουμε για 50 λεπτά και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά.

Η βουτυρόκρεμα με γιαούρτι
4Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για τη βουτυρόκρεμα, αλείφουμε το κέικ και το απολαμβάνουμε.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Για να ξίνει τέλειο το κέικ γιαουρτιού μην παραλείψετε το βήμα με το βούτυρο κλαριφιέ
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φτιάξουμε όποια βατόμουρα θέλουμε

Συνταγές για Κέικ με Μύρτιλα
Υλικά για Συνταγή Κέικ Γιαουρτιού
Υλικά για Συνταγή Κέικ Γιαούρτι
Συνταγές για Κέικ με Γιαούρτι

Join the Conversation

  1. Σοφία says:

    Καλησπέρα! Μπορεί να γίνει και με άλλα φρούτα ;

    1. Μπορεί να γίνει με φράουλες και αντίστοιχα φρούτα ή ακόμη και αποξηραμένα φρούτα.
      Καλή επιτυχία 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close