Υπάρχουν μέρες που ο χρόνος είναι χρήμα και στις ημέρες μας τόσο το χρήμα όσο και η ευκολία του να κερδίζεις, γενικά και ειδικά, είναι το ζητούμενο!
Το ηλεκτρονικό κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος, AB click2shop είναι διαθέσιμο ήδη σε όλη την Αττική και εμείς οι καταναλωτές μπορούμε να κάνουμε επιτέλους τις αγορές μας online.
Δεν έχει σημασία που είσαι και πότε θα παραγγείλεις, τα ψώνια σου θα είναι στην πόρτα σου με ένα κλικ, την στιγμή που θα επιλέξεις αφού η παράδοση γίνεται στο χώρο του καταναλωτή και είναι διαθέσιμη 6 ημέρες την εβδομάδα, δώδεκα ώρες την ημέρα (8:30πμ-20:30μμ).
Με απλά βήματα δημιουργείς την προσωπική σου λίστα και η παραγγελία υποβάλλεται μέσα σε λίγα λεπτά, μην ξεχάσεις να δεις τις προσφορές και να συνδέσεις την κάρτα ΑΒ Plus, για μεγαλύτερο κέρδος!
Φυσικά εκτός από τυποποιημένα προϊόντα μπορείς να επιλέξεις προϊόντα ψυγείου, φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ψάρια και κρέατικά σαν να ψώνιζες σε ένα φυσικό κατάστημα, οι ειδικευμένοι συνεργάτες θα επιλέξουν τα καλύτερα και πιο φρέσκα προϊόντα, εγγυημένα.
Την προηγούμενη εβδομάδα επέλεξα να βάλω στο καλάθι μου φρέσκο σολομό φιλέτο, το βράδυ ετοίμασα το πιο εύκολο πιάτο ever.
Από τις αγαπημένες μου ασιατικές γεύσεις, το τεριγιάκι, ο συνδυασμός γλυκόξινης σάλτσας πιστεύω δεν αφήνει κανέναν ουρανίσκο ασυγκίνητο, οι φίλοι σε λίγο θα ήταν σπίτι μου…
Λίγα νούντλς ρυζιού, φρέσκο κόλιανδρο, λάιμ και ένα αντικολλητικό τηγάνι αρκεί να ετοιμάσεις ένα γρήγορο και απολαυστικό one pot γεύμα.
Μου αρέσει να «χαρίζω» το χρόνο μου απλόχερα σε ό,τι αξίζει, και αυτό ανταμοίβεται με κάθε τρόπο !
Σολομός Τeriyaki με Noodles Ρυζιού
•Προετοιμασία: 10′ •Έτοιμο σε: 15′ •Ποσότητα: 4 άτομα •Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά
2 φιλέτα σολομού με δέρμα
4-5 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 σκελίδα σκόρδο
50 gr. φρέσκια ρίζα τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο λευκό
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
Λίγο μπούκοβο
2 λάιμ
Φρέσκο κόλιανδρο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι
400 gr. Noodles ρυζιού
Εκτέλεση βήμα-βήμα
Τρίβουμε την ρίζα τζίντζερ και πολτοποιούμε το σκόρδο, αφού πρώτα βγάλουμε το πράσινο φύτρο.
Κόβουμε τα φιλέτα σολομού στην μέση και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ και στενό σκεύος, σε ένα μπώλ αναμειγνύουμε τον πολτό σκόρδου, το τζίντζερ, το ξύδι, το σησαμέλαιο, την σάλτσα σόγιας, το μπούκοβο και το μέλι, περιχύνουμε τα φιλέτα, αφήνουμε στην άκρη και προετοιμάζουμε τα noodles.
Σε ένα μεγάλο μπωλ τοποθετούμε τα noodles και περιχύνουμε με καυτό νερό, τα αφήνουμε για μερικά λεπτά να μαλακώσουν.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετούμε τα φιλέτα του σολομού, σωτάρουμε και από τις δύο πλευρές για ελάχιστα λεπτά.
Προσθέτουμε την σάλτσα που περιχύσαμε τα φιλέτα νωρίτερα μαγειρεύουμε μέχρι να καλαραμέλωσει η σάλτσα,.
Τραβάμε στην άκρη τα φιλέτα και προσθέτουμε στο κέντρο τα noodles, στραγγισμένα, ανακατεύουμε ελαφρά και αποσύρουμε.
Προσθέτουμε κόλιανδρο ψιλοκομμένο και τα φύλλα από τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι και σερβίρουμε με φέτες λάιμ.
Tips:
– Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε φρέσκα λαχανικά που έχετε σωτάρει ή αχνίσει ελαφρά, όπως μπρόκολο, πιπεριές, καρότο, κινέζικο λάχανο, πράσο.
– Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμη σάλτσα τεριγιάκι που θα βρείτε στην ΑΒ Βασιλόπουλος.
– Εκτός από noodles ρυζιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αυγού.
– Τον σολομό μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με φιλέτο κοτόπουλο.