Flatbread (Εύκολο Ψωμί) με κρέμα από γιαούρτι

4.9K

Υπάρχει ένα φανταστικό εύκολο ψωμί με γιαούρτι που φτιάχνεται σε 15′,  χωρίς κόπο, χωρίς ζύμωμα, χωρίς ψήσιμο στον φούρνο με μόλις 3 υλικά και αυτό είναι το τέλειο FLATBREAD!

Κάθε φορά που σου γράφω μια συνταγή αισθάνομαι χαρά που τη μοιράζομαι μαζί σου!

Κάποιες συνταγές που με ενθουσιάζουν λίγο περισσότερο όπως η σημερινή συνταγή flatbreads.

Το flatbread – εύκολο ψωμί- είναι από τις παλιότερες και αρχαίες τεχνικές για να φτιάξει κάποιος ψωμί, από αλεύρι-νερό το έπλαθαν πολύ λεπτό και το έψηναν επάνω σε καυτή πέτρα.

Όμως γιατί αγαπώ τόσο πολύ αυτή τη συνταγή για ψωμί τύπου flatbread;

Αυτό το ψωμί θα το χρησιμοποιήσεις οπουδήποτε! Φτιάχνεται μόλις και χωρίς υπερβολές σε 15 λεπτά, δοκιμάζεις κι αμέσως καταλαβαίνει πως αυτή είναι η συνταγή για flatbread θα γίνει αγαπημένη σου!

Το γιαούρτι ζυμώνεται μαζί με το αλεύρι και σ΄ελάχιστα λεπτά το ζυμάρι είναι έτοιμο!

Δεν χρειάζεται να το ψήσεις στον φούρνο, ψήνεις στο τηγάνι χωρίς λάδι!

Το κόβω, το πατάω ελαφρά και το ψήνω σε καυτό τηγάνι.

Κι εδώ έρχεται ο ενθουσιασμός, σε λίγα λεπτά ψωμάκια μοσχομυριστά, όσο πρέπει μαλακά αλλά και καλοψημένα!

Αυτό που μου αρέσει πολύ είναι να τα ετοιμάζω τα flabread για πρωινό και λατρεύω να τα σερβίρω με μια επίσης φανταστική, εύκολη κρέμα γιαουρτιού με ταχίνι που ταιριάζει με τα πάντα.

Και βέβαια είναι τα flatbreads είναι ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ για να απολαύσεις το αγαπημένο σου curry, δες μερικές συνταγές εδώ!


Εύα

 

Εύκολο Ψωμί (Flatbread) με Κρέμα από Γιαούρτι

Ποσότητα / Μερίδες: 8
Χρόνος Προετοιμασίας10 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος5 minutes
Είδος ΓεύματοςΨωμί

Flatbread (Εύκολο Ψωμί) με κρέμα από γιαούρτι

Εκτυπώση Συνταγής
Αυτό το ψωμί είναι ένα ψωμί που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις οπουδήποτε! Φτιάχνεται μόλις και χωρίς υπερβολές σε 15 λεπτά, δοκιμάζεις κι αμέσως καταλαβαίνει πως αυτή είναι η συνταγή για flatbread θα γίνει αγαπημένη σου!

Υλικά

Για τα flatbreads
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. baking powder, γεμάτο
  • Αλάτι
Για την κρέμα γιαουρτιού
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • 1 κ.γ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 3 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 5 φύλλα δυόσμο

Διαδικασία

Τα flatbreads
  • Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder, προσθέτουμε το γιαούρτι και ζυμώνουμε για ελάχιστα λεπτά ώστε να πάρουμε μια απαλή ζύμη.
  • Χωρίζουμε σε 8 κομμάτια και με την παλάμη μας ή τη βοήθεια του πλάστη, σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο, ανοίγουμε λεπτές πίτες-ψωμάκια.
  • Ψήνουμε -χωρίς καθόλου λάδι ή άλλη λιπαρή ουσία- σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
  • Μόλις τα flatbreads αρχίζουν να φουσκώνουν σαν μπαλόνι είναι έτοιμα!
Η κρέμα γιαουρτιού
  • Ψιλοκόβουμε το δυόσμο και τρίβουμε το τζίντζερ. Σ’ ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για την κρέμα.
  • Σερβίρουμε κάθε ψωμί-flatbread αλειμμένο με λίγη από την κρέμα από γιαούρτι, μπορούμε να συνδυάσουμε τ΄αγαπημένα μας υλικά.

Σημειώσεις για τη συνταγή

  • Μπορούμε να έχουμε έτοιμη τη ζύμη από το βράδυ
  • Στην κρέμα από γιαούρτι είναι ισορροπημένη ώστε να συνδυαστεί τόσο με αλμυρούς και γλυκούς συνδυασμούς, όμως μπορούμε να την προσαρμόσουμε για κάνοντάς της πιο αλμυρή ή γλυκιά
  • Mπορούμε αντί για πορτοκάλι να προσθέσουμε λεμόνι και μυρωδικά όπως ο κόλιανδρος και άνηθο ή κόκκινο γλυκό πιπέρι, κάρυ ή κουρκουμά ενώ για πιο γλυκές εκδοχές προσθέτουμε κανέλα, μαρμελάδα ή πετιμέζι
Οι δικοί μου συνδυασμοί ήταν:
– Ρόδι με μέλι και δυόσμο
– Πράσινο μήλο με κανέλα
– Σολομός με άνηθο, καρότο ή αγγούρι
– Ρόκα με μαριναρισμένα τοματίνια σε μυρωδικά και ελαιόλαδο

 

Εύκολο Ψωμί (Flatbread)

 

Συνταγή για Εύκολο Ψωμί

Συνταγή για Flatbread

Συνταγές για Flatbread

 

Ρόδι-Μήλο-Γιαούρτι Συνταγή

Σολομός-Ντοματίνια -Γιαούρτι Συνταγές

Κρέμα από Γιαούρτι Συνταγή

Συνταγές για BRUNCH με Σολομό

Join the Conversation

  1. Γιώργος says:

    Μπορούμε να τα κάνουμε στο φούρνο και αν ναι, σε τι θερμοκρασία και πόση ώρα; Επίσης αν τα κάνουμε με αλεύρι ολικής, αλλάζουμε κάτι στην αναλογία; Ευχαριστώ πολύ

    1. Ψήνονται και στον φούρνο αλλά σας προτείνω να τα ψήσετε σε αντικολλητικό τηγάνι -χωρίς καθόλου λιπαρή ουσία- γιατί ψήνονται (δεν τηγανίζονται) πανεύκολα και πιο οικονομικά.

      Καλή επιτυχία!

      1. Γιώργος says:

        Ευχαριστώ πολύ. Όσον αφορά την αντικατάσταση αλεύρου με ολικής, μπορώ να κάνω πλήρη αντικατάσταση;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ψήφοι Συνταγής




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close