Ραταούι - Ratatouille
By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 4 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 45 mins
Ένα εκπληκτικό παραδοσιακό πιάτο της Γαλλικής Κουζίνας!
Εξαιρετικά νόστιμο, ελαφρύ και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, αφού έχει χαμηλά λιπαρά, ανάλογα με την ποσότητα ελαιόλαδου που θα χρησιμοποιήσετε!
Υλικά
- 2 μεγάλες μελιτζάνες
- 2-3 κολοκυθάκια
- 2-3 πιπεριές
- 350 gr. ντομάτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδια ξερά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 2 φύλλα δάφνης
- Μαντζουράνα
- Θυμάρι
- Ρίγανη
- Βασιλικό
- Ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Οδηγίες
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα σε φέτες.
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.
Κόβουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά σε μέτριους κύβους. - Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σωτάρουμε ακόμη 1 λεπτό. - Προσθέτουμε τις ντομάτες, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι, την ζάχαρη και βράζουμε την σάλτσα για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά. - Σε μια κατσαρόλα κάνουμε στρώσεις εναλλάξ τα λαχανικά, την σάλτσα και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
Κουνάμε ελαφρά και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
Σερβίρουμε με φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Γαλλικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο