Μπαλσάμικο Σιρόπι

By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 250 ml.
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20 mins
Λατρεύετε το μπαλσάμικο σιρόπι που σας σερβίρουν στις σαλάτες ή το βρίσκετε πανάκριβο;
Η συνταγή ειναι πανεύκολη και επιτυχημένη!
Ταιριάζει απόλυτα σε σαλάτες, λαχανικά, τυριά, φρούτα ακόμη και με γλυκές κρέμες ή παγωτό!
Υλικά
- 250 ml. ξύδι μπαλσάμικο
- 150 ml. ξύδι μπαλσάμικο λευκό
- 150 gr. καστανή ζάχαρη
Οδηγίες
- Σε ένα κατσαρολάκι με χοντρό πάτο βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-18 λεπτά. - Πλέον το σιρόπι, έχει συμπυκνωθεί κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο μπουκάλι.
Φυλάμε το σιρόπι στο ψυγείο για ένα μήνα περίπου!