Im dreaming of a white christmas και άλλα τέτοια, απολαμβάνοντας τα πιο ωραία μοσχοβολιστά χριστουγεννιάτικα μπισκότα gingerbread μαζί με μια κούπα καυτό ρόφημα αμυγδάλου.
Αυτά τα μπισκότα που φέτος ψήνω από τον Νοέμβρη είναι ό,τι πιο κοντά στη γεύση των μαγικών Χριστουγέννων για τα γούστα μου.
Η γεύση gingerbread σίγουρα δεν ήταν τόσο γνώριμη όσο αυτή του μελομακάρονου αλλά τη λάτρεψα από την πρώτη φορά που τη δοκίμασα!
Και όποιος έχει δοκιμάσει, τα συγκεκριμένα, έχει ενθουσιαστεί και ζητάει τη φανταστική συνταγή για μπισκότα gingerbread, τόσο μαλακά και αφράτα που λιώνουν στο στόμα!
Να, δες το βίντεο και θα σου πω τα υπόλοιπα..
Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά
Εννοείται πως στο άκουσμα της λέξης gingerbread μιλάμε για ένα μείγμα μπαχαρικών
Το σύνηθες είναι ένα μείγμα με βάση το ginger, πάντα σε σκόνη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το μπαχάρι, το γαρίφαλο και τον κόλιανδρο.
Όμως αν θέλεις έξτρα spicy γεύση μπορείς να προσθέσεις και λίγο τριμμένο πιπέρι, γώ το λατρεύω!
Η μελάσα είναι τόσο απαραίτητη όσο και το τζίντζερ, θα δώσει αυτή τη μαγευτική καραμελένια γεύση και χρώμα, θα το βρεις σε όλα τα σουπερ μάρκετ.
Η ισορροπία των μπαχαρικών είναι το “κλειδί”! Βάλε τις αναλογίες που σου προτείνω, αν το παρακάνεις με την κανέλα δεν θα είναι gingerbread!
Μπορείς να φτιάξεις το μείγμα και να το φυλάξεις σε ένα βάζο, μπορείς να χρησιμοποιείς όχι μόνο στα χριστουγεννιάτικα γλυκά αλλά και τα φαγητά των Χριστουγέννων!
Ο αναδευτήρας Κ της κουζινομηχανής KENWOOD σε ελάχιστο χρόνο “φέρνει” το βούτυρο εκεί που πρέπει για να φτιάξω τα πιο αφράτα μπισκότα, χωρίς κόπο, αυτό το εξάρτημα είναι θεϊκό!
Το ρόφημα gingerbread το θέλω όσο πιο απλό γίνεται γιατί σε συνδυασμό με τα cookies είναι τέλειο!
Προτίμησε το γάλα αμυγδάλου, του ταιριάζει εξαιρετικά, ενώ με γάλα καρύδας που το δοκίμασα, δεν με ενθουσιάσε.
Το γυάλινο μπλέντερ της Kenwood Chef Titanium είναι το καλύτερο που έχω χρησιμοποιήσει ποτέ!
Ένα αληθινά δυνατό μπλέντερ για να φτιάξεις όχι μόνο ένα απλό ρόφημα αλλά και βελουτέ σούπες!
Δοκίμασε μια βελουτέ κολοκύθας με μείγμα μπαχαρικών gingerbread για το γεύμα της Πρωτοχρονιάς.. το γλυκό για το γεύμα της Πρωτοχρονιάς θα στο δείξω σε λίγες μέρες!
Μέχρι τότε δες εδώ και τις υπόλοιπες γιορτινές συνταγές που έχω φτιάξει τα προηγούμενα Χριστούγεννα με τη βοήθεια της Kenwood, πάρε ιδέες και βέβαια φτιάξε τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα!
🤍
Εύα
Συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα Gingerbread & ζεστό ρόφημα αμυγδάλου
Κατηγορία Συνταγής: Συνταγές για μπισκότα, Χριστουγεννιάτικες συνταγές, Συνταγές για παιδιά, Συνταγές για σνακ, Πρωινό & Brunch, Συνταγές για ροφήματα
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά
Ποσότητα: 30 μπισκότα
Υλικά
Για τα μπισκότα
80 γρ. μελάσα
1 αυγό
150 γρ. βούτυρο
80 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
280 γρ. αλεύρι μαλακό
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
¼ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σκόνη
¼ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
Για την επικάλυψη
3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ & κανέλα
Για το ρόφημα με γάλα αμυγδάλου
500ml γάλα αμυγδάλου
40ml σιρόπι σφενδάμου
2-3 μπισκότα gingerbread
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα gingerbread
Εκτέλεση
Τα μπισκότα gingerbread
Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει πολύ καλά για μερικές ώρες, εκτός ψυγείου.
Στον κάδο της κουζινομηχανής αφρατεύουμε το βούτυρο με τον αναδευτήρα Κ για 1’ σε χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, δυναμώνουμε την ταχύτητα και χτυπάμε για 2’, συνεχίζουμε προσθέτοντας το αυγό και τη μελάσα, χαμηλώνουμε ταχύτητα και χτυπάμε το μείγμα για 2’.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και τα κοσκινίζουμε απευθείας στον κάδο, προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και αναδεύουμε για 1’.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο και στρώνουμε σε δίσκο ψησίματος αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για την επικάλυψη των μπισκότων.
Πλάθουμε μπισκότα στο μέγεθος που μας αρέσει ή ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε με κουπ πάτ.
Περνάμε τα μπισκότα από την επικάλυψη, τα ακουμπάμε στο αντικολλητικό χαρτί και τα πατάμε ελαφρά με ένα πιρούνι ή τον τρίφτη, ώστε να κάνουμε και όμορφα σχέδια.
Ψήνουμε για 8-10’, ανάλογα με το μέγεθος και αν τα θέλουμε πιο τραγανά.
Το ρόφημα με γάλα αμυγδάλου
Ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου και αφού τοποθετήσουμε το μπλέντερ στην κουζινομηχανή, το ρίχνουμε μαζί με όλα τα υλικά.
Αναδεύουμε το ρόφημα για 2’ και σερβίρουμε το ζεστό ρόφημα με τα cookies.
-Αν θέλουμε τα μπισκότα πιο τραγανά τα ψήνουμε λίγο περισσότερο
-Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αλεύρι ολικής άλεσης