Έλα να δούμε το πιο τρυφερό κέικ με ζεστό γάλα και γαλατένια κρέμα!
Έρχεται το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά το ξεκίνημα του σχολείου,η προσαρμογή καλά κρατεί και σίγουρα αυτό το διήμερο δεν θα είναι ξέγνοιαστο όπως τα προηγούμενα γι΄αυτό ας φτιάξουμε ένα διαφορετικό πρωινό για να γλυκάνουμε τα αγαπημένα μας παιδιά,
Ξέρω πως το μυαλό σας πήγες στις γαλακτοφέτες και μπορώ με βεβαιότητα να σου πω οτι αυτο το κέικ μοιάζει μ΄αυτές όμως το έχω προσαρμόσει στις δικές μας διατροφικές συνήθειες με αρκετά λιγότερη ζάχαρη και πολύ-πολύ γάλα ΝΟΥΝΟΥ!
Ίσως σκεφτεσαι αν το γαλακτοκέικ είναι ιδανικό για πρωινό-είναι ένα πολύ ελαφρύ κέικ με μια υπέροχη στρώση από γαλατένια κρέμα, προσωπικά δεν έχω φάει πιο νόστιμο, αφράτο και τρυφερό κέικ!
Εξάλλου τα παιδιά πρέπει να τρώνε σα βασιλιάδες το πρωί και είμαι σίγουρη πως ο «βασιλιάς» ή η «βασίλισσα» σου θα το λατρέψει και μη ξεχνάς οτι τα παιδιά χρειάζονται ενέργεια.
Είναι το ιδανικό κέικ για πρωινό γιατί δεν είναι ένα απλό στεγνό κέικ είναι ένα γαλατένιο κέικ και πολύ-πολύ νόστιμο, να ξέρεις πως αυτή τη συνταγή για το κέικ με ζεστό γάλα πρέπει να τη δοκιμάσεις, σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σου και για άλλα γλυκίσματα.
Σέρβιρε πρωινό και ξεκίνα να «ντύνεις» βιβλία δεν είσαι η μόνη, αν σε παρηγορεί, μια νέα πολλά υποσχόμενη σεζόν μόλις ξεκίνησε <3
Χρόνος Προετοιμασίας: 60 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 25 λεπτά
Ποσότητα: 12 κομμάτια
Υλικά
Για το κέικ με ζεστό γάλα
– 200 ml. NOYNOY Family Πλήρες
– 30 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο
– 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 120 γρ. ζάχαρη
– 3 αυγά
– 1 ½ κουταλάκια του γλυκού baking powder
– 1 κάψουλα βανιλλίνης
– Ελάχιστο αλάτι
Για την κρέμα
– 500 ml. NOYNOY Family Πλήρες
– 30 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο
– 35 γρ. κόρν φλάουρ
– 70 γρ. μέλι
– 3 κρόκους αυγών
– 1 φλούδα λεμονιού
– 1 κάψουλα βανιλλίνης
Βρείτε τα προϊόντα των συνταγών “ΝΟΥΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ” στο AB Click2Shop
Εκτέλεση Συνταγής
[dropcap type=”1″]1[/dropcap]
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175ο C και καλύπτουμε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Σ΄ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και το βούτυρο μόλις πάρει μια καλή βράση αποσύρουμε.
[dropcap type=”1″]2[/dropcap]
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα ν΄αφρατέψουν για περίπου 4 λεπτά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, baking powder και το αλάτι, τα οποία τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας με σύρμα εναλλάξ με το ζεστό γάλα.
[dropcap type=”1″]3[/dropcap]
Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 20-22 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ετοιμάζουμε τη γαλατένια κρέμα για να ολοκληρώσουμε το κέικ.
[dropcap type=”1″]4[/dropcap]
Βάζουμε τη μισή ποσότητα από το γάλα, το μέλι και τη φλούδα του λεμονιού να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά.
Σ’ ένα μπωλ χτυπάμε με αυγογδάρτη τους κρόκους, το κόρν φλάουρ, τη βανίλια, το υπόλοιπο γάλα και το προσθέτουμε στο ζεστό γάλα. Αφαιρούμε τη φλούδα του λεμονιού, ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει και μόλις αποσύρουμε προσθέτουμε το βούτυρο.
[dropcap type=”1″]5[/dropcap]
Μεταφέρουμε σε μπωλ και καλύπτουμε με μεμβράνη τροφίμων, μόλις κρυώσει η κρέμα την χτυπάμε στο μίξερ ν΄αφρατέψει.
Τεμαχίζουμε το κέικ – παντεσπάνι στη μέση, σε δύο ίσια κομμάτια, γεμίζουμε με την κρέμα και από επάνω ακουμπάμε το άλλο κομμάτι.Αφήνουμε το κέικ στο ψυγείο να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.
Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε ν΄αντικαταστήσουμε το μέλι με ζάχαρη
– Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο κέικ 4 κουταλιές της σούπας κακάο διαλυμένες σε 50 ml. γάλα
– Αν θέλουμε να ψήσουμε το κέικ σε φόρμα υπολογίζουμε πως θα χρειαστεί