Ένα πολύ απλό και γρήγορο μεζεδάκι για κρασάκι και τσιπουράκι, Λουκάνικα με Πιπεριές, Γραβιέρα και Μέλι, με το μέλι να κάνει την διαφορά!
Λουκάνικα με Πιπεριές, Γραβιέρα και Μέλι Recipe
By 17 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-5 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 20 mins
Ένα πολύ απλό και γρήγορο μεζεδάκι για κρασάκι και τσιπουράκι, Λουκάνικα …
Υλικά
- 1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο
- 5-6 πιπεριές πράσινες
- 100 gr. γραβιέρα
- ¾ φλυτζανιού λευκό κρασί
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 λεμόνι ξύσμα και χυμό
- Διάφορα μυρωδικά ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι
- Ελαιόλαδο
- Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Οδηγίες
- Kόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρά κομμάτια και τις πιπεριές.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί τηγανίζουμε τα λουκάνικα.
Περίπου 3-4 λεπτά πρίν ψηθούν προσθέτουμε τις πιπεριές και χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά. - Μόλις ροδίσουν οι πιπεριές σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το μέλι, το ξύσμα, τον χυμό και τα μυρωδικά, αλατίζουμε ελαφρά και βράζουμε μέχρι να 5-6 λεπτά, ετσι ώστε να δέσουν τα υγρά.
- Βάζουμε τα λουκάνικα και τις πιπεριές σε πιατέλα, ρίχνουμε τους κύβους της γραβιέρα και περιχύνουμε με την σάλτσα.