Κρέμα Πικρής Σοκολάτας με Ουίσκι και Καραμέλας

242

Κρέμα Πικρής Σοκολάτας με Ουίσκι και Καραμέλας . Ένα υπέροχο, σοκολατένιο επιδόρπιο με βελούδινη υφή και το ουίσκι να δένει δυνατά με την bitter γεύση της σοκολάτας, όπως και τα κομματάκια καραμέλας!

Κρέμα Πικρής Σοκολάτας με Ουίσκι και Καραμέλας Recipe

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 7 Ιουλίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (6 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 2 hrs 0 min
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 2 hrs 30 mins

Κρέμα Πικρής Σοκολάτας με Ουίσκι και Καραμέλας . Ένα υπέροχο, σοκολατένιο …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Η καραμέλα
    Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα υλικά και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα.
    Μόλις πάρει το ξανθό χρώμα της καραμέλας,το ρίχνουμε σε ένα πυρέξ ή ταψί που έχουμε αλέιψει με λίγο λάδι και απλώνουμε την καραμέλα.
    Την αφήνουμε να κρυώσει και την σπάμε στο multi.
  2. Η κρέμα Βάζουμε την κρέμα σε μία κατσαρολίτσα και την αφήνουμε να πάρει μια δυνατή βράση.
    Την προσθέτουμε στην ψιλοκομμένη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς τα δύο υλικά.
    Προσθέτουμε το ουίσκι και τέλος προσθέτουμε την καραμέλα.
    Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε την κρέμα σε μπώλ.
    Βάζουμε τα μπωλ στο ψυγείο.

    Aφήνουμε περίπου 30 λεπτά εκτός ψυγείου πριν σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close