Κρέμα Πικρής Σοκολάτας με Ουίσκι και Καραμέλας . Ένα υπέροχο, σοκολατένιο επιδόρπιο με βελούδινη υφή και το ουίσκι να δένει δυνατά με την bitter γεύση της σοκολάτας, όπως και τα κομματάκια καραμέλας!
Κρέμα Πικρής Σοκολάτας με Ουίσκι και Καραμέλας Recipe
By 7 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (6 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 2 hrs 0 min
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 2 hrs 30 mins
Κρέμα Πικρής Σοκολάτας με Ουίσκι και Καραμέλας . Ένα υπέροχο, σοκολατένιο …
Υλικά
- > Για την Κρέμα
- 600 gr. σοκολάτα κουβερτούρα 65%
- 300 ml. κρέμα γάλακτος
- 30 ml. ουσίσκι
- > Για την Καραμέλα
- 100 gr. μαύρη ζάχαρη
- 45 ml. νερό
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Οδηγίες
- Η καραμέλα
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα υλικά και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα.
Μόλις πάρει το ξανθό χρώμα της καραμέλας,το ρίχνουμε σε ένα πυρέξ ή ταψί που έχουμε αλέιψει με λίγο λάδι και απλώνουμε την καραμέλα.
Την αφήνουμε να κρυώσει και την σπάμε στο multi. - Η κρέμα
Βάζουμε την κρέμα σε μία κατσαρολίτσα και την αφήνουμε να πάρει μια δυνατή βράση.
Την προσθέτουμε στην ψιλοκομμένη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς τα δύο υλικά.
Προσθέτουμε το ουίσκι και τέλος προσθέτουμε την καραμέλα.
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε την κρέμα σε μπώλ.
Βάζουμε τα μπωλ στο ψυγείο.
Aφήνουμε περίπου 30 λεπτά εκτός ψυγείου πριν σερβίρουμε.