Σπανάκι με Πλιγούρι Λεμονάτο
By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 40 mins
Ένας πολύ πετυχημένος συνδιασμός! Νόστιμο, γρήγορο, υγιεινό και θρεπτικό φαγητό!
Υλικά
- 1000 gr. φύλλα σπανάκι
- 100 gr. πλιγούρι
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 πράσο
- 1 μικρό ματσάκι άνηθο
- 500 ml. ζωμό λαχανικών
- 1 λεμόνι
- Ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Οδηγίες
- Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπωλ, το καλύπτουμε με νερό και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Ξεπλένουμε το πλιγούρι και το βάζουμε να στραγγίσει σε τρυπητό μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι.
Σε άφθονο βραστό νερό ζεματάμε το σπανάκι.
Το σουρώνουμε και το πατάμε με το χέρι μας, ώστε να στραγγίσει από τα περιττά υγρά.
Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά. - Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, το πράσο και τον άνιθο και τα σωτάρουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε περίπου 400 ml. και το αλάτι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και μέχρι να σωθούν τα υγρά του. - Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών ζεστό και το πλιγούρι.
Ανακατεύουμε τακτικά περίπου για 10′ λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τέλος ελαιόλαδο, τον χυμό του λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο