Το πιο κλασσικό επιδόρπιο με την φίνα κρέμα και την λατρεμενη καραμέλα!
Η κρέμα καραμελέ στο Μεξικό, την Πορτογαλία και την Ισπανία ονομάζεται και κρέμα φλαν.
θα το καταλάβετε όταν ξεφορμάρετε την κρέμα!
Κρέμα Καραμελέ – Creme Flan Recipe
By 22 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (6-8 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 5 hrs 0 min
Το πιο κλασσικό επιδόρπιο με την φίνα κρέμα και την λατρεμενη καραμέλα! Η …
Υλικά
- > Για την Κρέμα
- 5 μεγάλα αυγά βιολογικά
- 400 ml. γάλα εβαπορέ
- 600 ml. γάλα φρέσκο
- 170 gr. ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας υγρή βανίλια
- > Για την Καραμέλα
- 6 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
Οδηγίες
- H καραμέλα
Σε ένα μπρίκι βάζουμε την ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία καραμέλα, την οποία προσέχουμε να μην κάψουμε! - Διαλέγουμε μια βαθιά φόρμα και ρίχνουμε την καραμέλα καυτή στον πάτο, κουνάμε να πάει παντού και αφήνουμε στη άκρη μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε
- Η κρέμα
Γεμίζουμε ένα ταψι με νερό που θα καλύπτει την φόρμα που θα χρησιμοποιησουμε ως την μέση.
Βάζουμε το ταψί στον φούρνο στους 150°C να ζεσταθεί.
Στο μίξερ στην δυνατή ταχύτητα χτυπάμε τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα! - Ζεσταίνουμε ελαφρά τα δύο γάλατα και προσθέτουμε τις βανίλιες.
Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα με μια κουτάλα στο μείγμα των αυγών.
Ρίχνουμε με προσεκτικές κινήσεις το μείγμα στην φόρμα, την βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 25 λεπτά. - Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματιου και το βάζουμε για 4 ώρες στο ψυγείο.
Με ένα μαχαιράκι ξεκολλάμε την κρέμα από τα τοιχώματα της φόρμας.
Ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα και μόλις ακούσουμε τον χαρακτηριστικό ήχο «φλαν» σερβίρουμε!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ισπανικη
- ΤΥΠΟΣ: Επιδορπιο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Προχωρημενο