Μήλα Γεμιστά με Μπισκότα και Αμύγδαλο
By 1 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 6 μήλα (6 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40-45 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 50 mins
Το Φθινόπωρο είναι η εποχή των μήλων αλλά και η εποχή που ζητάμε ένα πιο "ζεστό" επιδόρπιο με πιο "γήινες πινελιές"!
Τα γεμιστά μήλα είναι ό,τι πιο εύκολο απλό και μάλιστα μπορείτε να αξιοποιήσετε περισσεύματα από ξηρούς καρπούς, σοκολάτες, μπισκότα αλλά μην ξεχάσετε να "παίξετε" με γεύσεις και υλικά, δοκιμάστε το παστέλι, την καρύδα, την καραμέλες γάλακτος, τον Μακεδονικό Χαλβά, τα αποξηραμένα φρούτα ή ό,τι άλλο βάζει ο νους σας!
Υλικά
- 6 μεγάλα μήλα
- 100 gr μπισκότα αμαρέτι μπισκότα με γεύση πικραμύγδαλου
- 3 κουταλιές της σούπας ασπρισμένα αμύγδαλα
- 2 κουταλιές της σούπας σταφίδα σουλτανίνα
- 1 κουταλιά της σούπας μαύρη σταφίδα
- 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας λικέρ αμαρέτο
- Καρδάμωμο
- Γαρίφαλο
- Κανέλα
- Βούτυρο
- Μαρμελάδα καραμέλας
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
Ετοιμάζουμε την γέμιση.
Σπάμε τα μπισκότα και χοντροκόβουμε το αμύγδαλο. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα αμύγδαλα, τα μπισκότα, τις σταφίδες, την κανέλα, το γαρίφαλο, το καρδάμωμο, την ζάχαρη και περιχύνουμε με το λικέρ. - Κόβουμε το καπάκι των μήλων, κρατώντας το καπάκι τους.
Με το ειδικό εργαλείο ή ένα κουταλάκι αφαιρούμε την σάρκα τους, προσέχοντας να μην τα τρυπήσουμε. - Μέσα σε κάθε μήλο τοποθετούμε ένα πολύ μικρό κομματάκι βούτυρο και γεμίζουμε με την γέμιση.
Τοποθετούμε άλλο ένα κομμάτι βούτυρο και κλείνουμε με το καπάκι από τα μήλα. - Τοποθετούμε τα μήλα σε πυριμαχο σκεύος το ένα δίπλα στο άλλο.
Προσθέτουμε ένα φλυτζάνι νερό, ζεστό και ένα ξυλάκι κανέλας. - Ψήνουμε τα μήλα στους 180°C Κελσίου για 40 περίπου λεπτά.
Μόλις βγάλουμε τα μήλα περιχύνουμε με την καραμέλα, αν θέλουμε. - Σερβίρουμε τα μήλα με γιαούρτι, κρέμ φρές, Μακεδονικό Χαλβά ή παγωτό και κανέλα!