Το αυθεντικό, Αγγλικό μπανόφι – Banoffee Pie- έχει βάση τάρτας, τα μπισκότα degistive εξυπηρετούν την “εύκολη πλευρά” της συνταγής!
Αν θέλετε όμως να απολαύσετε το Banoffee Pie στην πιο εύκολη εκδοχή του, ακολουθήστε την συνταγή!
The Easy Way!

By 4 Δεκεμβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (8 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 6 hrs 0 min
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 35 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 8 hrs 35 mins
Το αυθεντικό, Αγγλικό μπανόφι - Banoffee Pie- έχει βάση τάρτας, τα μπισκότα degistive …
Υλικά
- 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
- 1 λεμόνι
- 80 gr. βούτυρο
- 180 gr. μπισκότα degestive
- 300 ml. κρέμα γάλακτος πλήρες
- 2-3 μπανάνες
- 50 gr. σοκολάτα γάλακτος
Οδηγίες
- H καραμέλα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο.
Προσοχή αφαιρούμε την ετικέτα και βάζουμε μία φλούδα λεμονιού μέσα στην κατσαρόλα.
Καλύπτουμε με νερό την κατσαρόλα.
Προσέχουμε να μην εξατμιστεί το νερό, άν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό.
Βράζουμε 3 ώρες.
Αφαιρούμε τα κουτία από την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσουν καλά σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα ανοίξουμε. - Τρίβουμε τα μπισκότα στο multi, προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε.
Σε ένα μέτριο τσέρκι "χτίζουμε" τα πλαινά και την βάση δημιουργώντας μια τάρτα. - Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε μεταλλικό κάδο μέχρι να σφίξει και κατόπιν τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Τοποθετούμε την βάση σε μια πιατέλα.
Στρώνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο, περίπου 1 1/2 κουτιά. - Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες κατά μήκος και τις τοποθετούμε σε όλη την επιφάνεια.
- Καλύπτουμε με την σαντυγί.
Τρίβουμε την σοκολάτα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια.
Βάζουμε στο ψυγείο 3 με 4 ώρες και σερβίρουμε.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ευρωπαικη
- ΤΥΠΟΣ: Επιδορπιο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Προχωρημενο
τελειο!!!!
Στην τελευταία φωτογραφία μου ήρθε να γλείψω την οθόνη!!!
Χχαχαχχαα τα παλιομηχανήματα να μην μας το σερβίρουν κιόλας! Ευχαριστώ Μαργαρίτα!
Υπεροχοο γλυκό <3 Το δοκίμασα να το φτιάξω και είναι απλά υπέροχο απλό και οχι τόσο μπελαλίδικο(λίγο μέχρι το ζαχαρούχο γάλα να γίνει καραμέλα αλλα οκ :P) …
Το σερβίρισα σε όλους τους φίλους και έμειναν άναυδοι απλά το λάτρεψαν.Έτσι έχει γίνει μια γλυκιά συνήθεια <3 <3 <3
Όλα τα ωραία έχουν τον μπελά τους τελικά αλλά όταν το απολαμβάνεις ξεχνάς τα πάντα!
Καλό καλοκαίρι!
Το ζαχαρούχο μπορούμε να το κάνουμε καραμέλα, βράζοντάς το στην χύτρα για 1-1.5 ώρα.
Bάλια καλησπέρα, δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να το κάνω στην χύτρα οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω, για μεγαλύτερη ευκολία μπορείς να αγοράσεις έτοιμη καραμέλα.
Καλή επιτυχία!
Γιατί βάζετε φλούδα λεμόνι στο βράσιμο των κουτιών γάλακτος;
Mαρία μου καλημέρα, την φλούδα ή ένα ολόκληρο λεμόνι κομμένο στα 2 για να μη μαυρίσει η κατσαρόλα!
Καλή επιτυχία!
Ρε παιδια στην σαντιγί δεν θα προσθέσουμε ζάχαρη; Θα ειναι αγλυκη; Δεν ξερω. Ρωτάω..
Ιωάννα ναι, η σαντιγί άγλυκη 🙂
Το εφτιαξα ενα Σ/Κ που ελειπε ο αντρας μου γιατι δεν τρωει τις μπανανες και δεν ηθελα γκρινια. Επαθα την πλακα μου, θελει λιγο υπομονη αλλα σε αποζημιωνει με το παραπανω. Για να μην το φαω ολο μονη, εδωσα το μισο στη γειτονια. Την επομενη μερα με πρηξανε να τους δωσω τη συνταγη. Αξιζει!!!
Ιωάννα μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Ο αγαπημένος σου “έχασε”! Φιλιά!
Επιτέλους ήρθε η ώρα να φτιάξω αυτήν την τέλεια συνταγή! Ειναι εύκολο να μου πεις την διάμετρο του ταψιού που χρησιμοποίησες; Σε ευχαριστω! Καλα Χριατουγεννα!
Άρτεμις καλημέρα!
Το τσέρκι που χρησιμοποιήθηκε γι’ αυτή την συνταγή είναι 18-20 εκατοστά.
Καλή επιτυχία και καλά Χριστούγεννα!
Καλημέρα! το ζαχαρουχο το βραζεις την μισή ώρα από ότι χρειάζεται σε μια χύτρα, επίσης επειδή με πιάνει μια “τεμπελιά” Όταν βραζω το ζαχαρουχο βάζω όσα παίρνει η κατσαρόλα περίπου 6 οπότε αν θέλω έχω κ για την επόμενη φορά έτοιμο! Υπέροχη συνταγή Δεν έμεινε ούτε ψίχουλο!!!!
Ειναι πραγματικά οτι καλύτερο εχω φτιάξει και μη σας νοιάζει αν σαν περισσέψει ολόκληρο κουτάκι καραμέλα κραταει μεχρι και 3 μηνες αν ειναι κλειστό σε δροσερό μέρος….
Ακριβώς Νάσο, αυτό είναι το ζητούμενο αφού έτσι και αλλιώς θα το ξαναφτιάξει όποιος το φάει πολύ σύντομα, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Μολις το εφτιαξα και περιμενω να παγωσει! Υπαρχουν κ ετοιμα κουτια με καραμελα εχει δοκιμασει καποιος πως ειναι ?
Τέλεια! Φυσικά μπορείς να δοκιμάσεις, έχει γεύση καραμέλας και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε πολλά γλυκά.
Ε.
Ειναι υπεροχη συνταγη!! Ομως για να μην παιδευεστε, υπαρχει και ετοιμο κουτι καραμελα!!Ναι το εχω δοκιμασει και ειναι εξισου καλη!
Συμφωνώ απόλυτα 🙂
Μία πρόταση. Αντί για σαντιγί σκέτη, σαντιγί με μασκαρπόνε… Το ρίσκαρα γιατί δεν είμαστε fan της σαντιγί και μου βγήκε… Anyway, φανταστικό, εθιστικό γλυκό!!!
Τέλεια ιδέα, θα το κάνω σήμερα!
Καλά Χριστούγεννα,
Ε.