Dulce de leche

By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 3 hrs 30 mins
Dulce de leche ή Confiture de Lait ή μαρμελάδας γάλακτος από την Αργεντινή!
Υπέροχη, με πλούσια καραμελοκρεμώδες γεύση, ένα γλύκισμα που ταιριάζει σε πολλά γλυκίσματα όπως τούρτες, τάρτες, μπισκότα, μηλόπιτες, κέικ, σαν να τρώτε καραμέλες γάλακτος!
Υλικά
- 2000 ml. γάλα φρέσκο πλήρες
- 500 gr. ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Οδηγίες
- Βάζουμε τα υλικά σε μία κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις.
Κατόπιν σιγοβράζουμε για 3,5 ώρες ανακατεύοντας τακτικά! - Αφήνουμε να κρυώσει καλά και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Αμερικανικη
- ΤΥΠΟΣ: DIY
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Προχωρημενο