Η πετυχημένη μαρέγκα, θέλει Τρόπο!

908

Η μαρέγκα θα έχει σίγουρη επιτυχία αν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές

  • Αν χτυπήσουμε τα ασπράδια χάλκινο σκεύος θα αποκτήσει διπλάσιο όγκο
    και χωρίς προσθήκη λεμονιού!
  • Αν χτυπήσουμε σε γυάλινο ή ανοξείδωτο σκεύος η προσθήκη του
    λεμονιού (λίγες σταγόνες λεμονιού) είναι απαραίτητη.
  • Τα σκεύος δέν πρέπει να είναι σε καμία περίπτωση από αλουμίνιο διότι
    θα πάρει γκρίζο χρώμα, αφού η οξύτητα του λεμονιού αντιδρά με το υλικό αυτό!
  • Μη δοκιμάστε να κάνετε μαρέγκα σε πλαστικό σκεύος, πιθανώς αν έχει χρησιμοποιηθεί
    να έχει κρατήσει ίχνη λίπους και δεν θα καταφέρει η μαρέγκα να αποκτήσει αέρινη υφή!
  • Το σκεύος που θα χτυπήσετε τα ασπράδια πρέπει να είναι εντελώς στεγνό!
  • Aν χτυπήσετε τα ασπράδια περισσότερη ώρα από όσο χρειάζεται η μαρέγκα θα υγροποιηθεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close