Η μαρέγκα θα έχει σίγουρη επιτυχία αν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές
- Αν χτυπήσουμε τα ασπράδια χάλκινο σκεύος θα αποκτήσει διπλάσιο όγκο
και χωρίς προσθήκη λεμονιού!
- Αν χτυπήσουμε σε γυάλινο ή ανοξείδωτο σκεύος η προσθήκη του
λεμονιού (λίγες σταγόνες λεμονιού) είναι απαραίτητη.
- Τα σκεύος δέν πρέπει να είναι σε καμία περίπτωση από αλουμίνιο διότι
θα πάρει γκρίζο χρώμα, αφού η οξύτητα του λεμονιού αντιδρά με το υλικό αυτό!
- Μη δοκιμάστε να κάνετε μαρέγκα σε πλαστικό σκεύος, πιθανώς αν έχει χρησιμοποιηθεί
να έχει κρατήσει ίχνη λίπους και δεν θα καταφέρει η μαρέγκα να αποκτήσει αέρινη υφή!
- Το σκεύος που θα χτυπήσετε τα ασπράδια πρέπει να είναι εντελώς στεγνό!
- Aν χτυπήσετε τα ασπράδια περισσότερη ώρα από όσο χρειάζεται η μαρέγκα θα υγροποιηθεί!