Όταν ήμουν μικρή, και μόνο στη λέξη κρουασάν ένιωθα μία χαρά στο στομάχι μου! Νομίζω ότι οι περισσότεροι και ειδικά τα παιδιά, λατρεύουν τα κρουασάν με βούτυρο γι’ αυτό και η σημερινή συνταγή για εύκολα κρουασάν είμαι σίγουρη πως θα γίνει η αγαπημένη σας, φίλες μαμάδες!
Τη συνταγή για τα κρουασανάκια αυτά, μου την είχε δώσει η φίλη Τζίνα. Βέβαια, το αστείο είναι πως η γιαγιά της που τα έφτιαχνε, τα έλεγε τυροπιτάκια αλλά όταν τα δοκίμασα, αμέσως μου ήρθε στο μυαλό το “κρουασάν’.
Για να σε ξεμπερδέψω, υπάρχουν δύο ειδών κρουασάν: τα κλασικά, πασίγνωστα, γαλλικά κρουασάν και τα άλλα, τα ελληνικά που δεν είναι κρουασάν, από θέμα τεχνικής, αλλά στην Ελλάδα έτσι τα λέμε.
Εγώ σήμερα αναφέρομαι, στα δεύτερα, που φτιάχνονται στο άψε σβήσε, μοσχοβολάνε βούτυρο και είναι «πανέμορφα», όπως ακριβώς τα γαλλικά!
Δεν χρειάζεται κανένας κόπος, μόνο το πλούσιο σε γεύση ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο. Τους δίνεις το κλασικό σχήμα, φουσκώνουν και τα ψήνεις.
Τα εύκολα κρουασανάκια της μαμάς, θα γίνουν «αυτοκόλλητα» με τα παιδιά, στο πρωινό, στο σχολείο και γενικά ως σνακ με ένα ποτήρι γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family!
Η γεύση τους είναι φανταστική και γίνεται ακόμη φανταστικότερη όταν τα κόψεις και τα γεμίσεις με το αγαπημένο τυρί των παιδιών, τις φέτες ΝΟΥΝΟΥ Gοuda. Πίστεψέ με, δεν χρειάζονται τίποτα άλλο.
Το καλύτερο στο άφησα για το τέλος γιατί το πρωινό ΝΟΥΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ, έχει διάθεση back to school και σίγουρα θες τα καλύτερα εύκολα και γρήγορα πρωινά. Έτσι, μπορείς να φτιάξεις όσα κρουασανάκια θέλεις και να τα βάλεις τη ζύμη στην κατάψυξη για να τα απολαμβάνετε στο πρωινό σας κάθε μέρα, φρεσκοψημένα!
Συνταγή για εύκολα κρουασάν
Κατηγορία Συνταγής: Πρωινό, Ζύμες
Χρόνος Εκτέλεσης: 40 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 25 λεπτά
Ποσότητα: 4-6 άτομα
Υλικά
170 ml χλιαρό γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family
80 γρ. λιωμένο βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
8 γρ. μαγιά
400 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
1 μεγάλο αυγό
70 γρ. ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό για την επάλειψη
Επιπλέον χρειαζόμαστε
300 γρ. Gouda NOYNOY σε φέτες
Βήμα 1: Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε καλά τη μαγιά με το γάλα, το οποίο έχουμε ζεστάνει ελαφρά, και τη ζάχαρη, αφήνουμε 10΄λεπτά ώστε να ενεργοποιηθεί.
Βήμα 2: Κατόπιν ξεκινάμε να ζυμώνουμε, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο το βούτυρο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια και την αφήνουμε στην κατάψυξη για 15΄.
Βήμα 3: Ανοίγουμε τα ζυμάρια σε δύο κυκλικά φύλλα, με διάμετρο περίπου 30-32εκ. και με τη ροδέλα κόβουμε σε 8 τριγωνάκια. Τυλίγουμε σε ρολά και αφήνουμε να φουσκώσουν, σε ζεστό σημείο, για 30-40 λεπτά.
Βήμα 4: Αλείφουμε τα κρουασανάκια με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180ο C.
Σερβίρουμε τα κρουασάν με Gouda και τα αγαπημένα μας υλικά.
Σημειώσεις για τη συνταγή:
– Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία, αν έχουμε χρόνο μπορούμε να το κάνουμε κλαριφιέ δηλαδή να αφήσουμε μόνο το καθαρό βούτυρο και να αφαιρέσουμε τα στοιχεία του γάλακτος
– Πρέπει να αφήσουμε τα κρουασανάκια να φουσκώσουν καλά και όταν αλείψουμε με αυγό οι κινήσεις μας να είναι ανάλαφρες
– Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα κρουασανάκια στην κατάψυξη πριν φουσκώσουν, όταν θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε τα ξεπαγώνουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν κανονικά
Τα έφτιαξα, έγιναν πολύ ωραία και αφράτα.Βεβαια η συνταγή πήρε περισσότερο αλεύρι και η ζύμη ήταν τρομερά μαλακή.Ωραια συνταγή.