Δροσερό Φρουτένιο Μπισκοτόγλυκο ! Το ιδανικό, ελαφρύ, δροσερό γλυκό για παιδιά και μεγάλους, τα ζεστά απογεύματα του καλοκαιριού!
Δροσερό Φρουτένιο Μπισκοτόγλυκο Recipe
By 9 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (10-12 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 3 hrs 20 mins
Δροσερό Φρουτένιο Μπισκοτόγλυκο ! Το ιδανικό, ελαφρύ, δροσερό γλυκό για …
Υλικά
- > Για την Κρέμα Λεμόνι
- 4½ φλυτζάνια χυμό λεμόνι συσκευασμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 4-5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 80 gr. κόρν φλάουρ
- > Για την Κρέμα Πορτοκάλι
- 4½ φλυτζάνια χυμό πορτοκάλι συσκευασμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 4-5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- > Επιπλέον θα χρειαστείτε
- 2 κουτιά μπισκότα τύπου πτι-μπερ
- 1 φλυτζάνι γάλα
Οδηγίες
- Η κρέμα λεμόνι
Σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε τον χυμό, την ζάχαρη, το ξύσμα και το κόρν φλάουρ ανακατεύουμε καλά να λιώσει το κόρν φλαόυρ.
Βράζουμε την κρέμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς.
Την καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε. - H κρέμα πορτοκάλι
Σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε τον χυμό και διαλύουμε μέσα το κόρν φλάουρ ανακατεύοντας καλά.
Βράζουμε την κρέμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς.
Την καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε. - Συναρμολόγηση
Στρώνουμε μία στρώση μπισκότα, τα οποία βουτάμε στο γάλα, και καλύπτουμε το πυρέξ χωρίς να αφήνουμε κενά μεταξύ των μπισκότων.
Ρίχνουμε την κρέμα λεμόνι και την στρώνουμε με σπάτουλα να πάει παντού.
Κάνουμε δεύτερη στρώση με μπισκότα, όπου βουτάμε στο γάλα.
Ρίχνουμε την κρέμα πορτοκάλι.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρουμε.