Ακόμη μια συνταγή για γαριδομακαρονάδα;
Και όμως αυτή η διαφορετική συνταγή για απλή και εύκολη γαριδομακαρονάδα, θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας! Η συνταγή είναι βασισμένη στην αρχική συνταγή της εξαιρετικής σεφ Ντίνας Νικολάου!
Γαριδομακαρονάδα
By 23 Νοεμβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-5 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 40 mins
Ακόμη μια συνταγή για γαριδομακαρονάδα; Και όμως αυτή η διαφορετική …
Υλικά
- 500 gr. γαρίδες
- 400 gr. ζυμαρικά σπαγγέτι no. 6
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
- 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτα τύπου πουμαρό
- 4-5 ίνες σαφράν
- 200 ml. λευκό κρασί
- 50 ml. μπράντυ
- κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Οδηγίες
- Προετοιμάζουμε τις γαρίδες ανάλογα με το είδος που θα χρησιμοποιήσουμε.
Βάζουμε τις γαρίδες να βράσουν με 250 ml. νερό και λίγο αλάτι για 5 λεπτά.
Κατόπιν περνάμε τον ζωμό από σίτα και τον κρατάμε ζεστό μέχρι να τον χρησιμοποιήσουμε. - Τρίβουμε τις σκελίδες σκόρδου και τις βάζουμε μαζί με 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο σε γουδί, όπου και τις πολτοποιούμε σαν κρέμα.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες.
Βάζουμε το νερό για τα μακαρόνια να βράζει. - Σωτάρουμε σε 80 ml. ελαιόλαδο τα λαχανικά για 3-4 λεπτά να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο.
Ανακατεύουμε και σωτάρουμε άλλο 1 λεπτό.
Σβήνουμε με το κρασί και το μπράντυ.
Προσθέτουμε την μουστάρδα, την ντομάτα, το σαφράν, αλάτι και πιπέρι. - Προσθέτουμε τον ζωμό από τις γαρίδες και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Περίπου 4-5 λεπτά πριν κατεβάσουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε άλλα 3 λεπτά. - Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό al dente.
- Όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια, ρίχνουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, στις γαρίδες.
- Τέλος προσθέτουμε τα μακαρόνια στην σάλτσα με τις γαρίδες, αφαιρώντας τα με τρυπητή κουτάλα έτσι ώστε να κρατήσουν και λίγο από το νερό που έβρασαν, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν τα υλικά και βράζουμε για 1 ακόμη λεπτό.
Αποσύρουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα αφήνουμε 5 λεπτά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Εύκολο
teleio