Εύκολο Σπιτικό Ψωμί

8.3K

Aν θέλετε να φτιάξετε σπιτικό ψωμί και αναζητάτε την πιο γρήγορη, εύκολη και απλή συνταγή, δοκιμάστε την και θα ενθουσιαστείτε!

Εύκολο Σπιτικό Ψωμί

Εύκολο Σπιτικό Ψωμί

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 25 Νοεμβρίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (10 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 25 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 5 mins

Aν θέλετε να φτιάξετε σπιτικό ψωμί και αναζητάτε την πιο γρήγορη, εύκολη …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακούβα, προσθέτουμε την ζάχαρη, την μαγιά και 100 ml. χλιαρό νερό.
    Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 10 λεπτά σε ζεστό σημείο.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 60°C Κελσίου για 10 λεπτά και κατόπιν τον σβήνουμε.
    Ανακατεύουμε ελαφρά τα υλικά που προσθέσαμε στο μπωλ. Διαλύουμε σε 120 ml. νερό το αλάτι και το προσθέτουμε σταδιακά ενώ ζυμώνουμε.
    Θα ζυμώσουμε την ζύμη για 3 συνεχόμενα λεπτά.
  3. Σε ένα στρογγυλό μπώλ μετρίου, στρώνουμε μια καθαρή λινή πετσέτα και πασπαλίζουμε με αλέυρι.
    Τοποθετούμε μέσα το ζυμάρι που ετοιμάσαμε και καλύπτουμε ερμητικά με μεμβράνη. Αφήνουμε το μπώλ μέσα στον φούρνο, που προθερμάναμε, για 20 λεπτά.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C Κελσίου Αναποδογυρίζουμε το ψωμί σε ένα δίσκο ψησίματος ή ταψί.
    Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C Κελσίου και άλλα 8-10 στους 200°C Κελσίου.

Join the Conversation

  1. wraia!!!!! 4 gr magia poso einai?

  2. Το φτιάχνω συνέχεια απο τότε που είδα τη συνταγή. Είναι ευκολο και το αποτέλεσμα πολυ ωραίαο! Σ’ευχαριστώ που μοιράστηκες τη συνταγή!

  3. Δέσποινας says:

    Σήμερα είπα να κάνω τη συνταγή. Αλλα δεν ειναι πολυ το νερό για 400γρ αλεύρι.
    Η ζύμη βγαίνει νερουλη.
    Κάνω κατι λάθος;;;

    1. Δέσποινα καλησπέρα, όχι εσύ δεν κάνει κάτι λάθος απλά το συνολικό νερό που θα χρησιμοποιήσεις είναι 220 ml. είχε γίνει λάθος διατύπωση, ευχαριστώ και συγγνώμη!

        1. Σας ευχαριστώ πολύ!
          Ε.

  4. Ερμής says:

    Πολύ ωραία συνταγή ευχαριστώ ^^

  5. Λιάνα says:

    Υπέροχη!!!!!! Την έφτιαξα και ενθουσιαστηκε όλη η οικογένεια!!!!!! Σ ευχαριστούμε πολύυυυυυυυ!!!!!!

  6. Κατερίνα says:

    Πολύ εύκολη και ωραίο αποτέλεσμα!

  7. Καλημέρα. Τι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω αντί για την πετσέτα; Αν το τυλίξω όλο με την μεμβράνη;

    1. Kαλησπέρα Βαρβάρα, θα μπορούσες αρκεί να μην ακουμπά στην ζύμη.
      Καλή επιτυχία!

      Ε.

  8. Καλησπέρα.Να κανω μία ερώτηση;Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω λαδόκολλα για να ψήσω το ψωμί;

    1. Βέβαια, καλό είναι να βρέξετε πρώτα το αντικολλητικό χαρτί.
      Καλή επιτυχία!

  9. Αν δεν κοσκινισω το αλευρι?

    1. Μπορείς και να μην το κοσκινίσεις. Καλή επιτυχία.
      Εύα

  10. Υπεροχο εγινε ευχαριστουμε!!Αν κάνουμε διπλη δοση χρειάζεται κ τον διπλο χρονο αναμονής κ ψησίματος;

    1. Kική καλημέρα! Οχι ο χρόνος αναμονής παραμένει ο ίδιος στο ψήσιμο σίγουρα θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο.
      Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      Ε.

  11. Χρύσα says:

    Υπέροχη συνταγή. Αν κάνω διπλή δόση πώς συντηρώ την μισή για να την ψήσω άλλη μέρα?

  12. Σωτήρης says:

    Με αυτήν την συνταγή τελειώνει η αναζήτηση μου για το δικό μου ψωμί. Υπέροχο αποτέλεσμα και αυτό που με ενθουσίασε είναι η διαδικασία που θυμίζει συνταγή και δεν είναι ”ρίχνουμε όλα τα υλικά ζυμώνουμε , αφήνουμε 1 ωρά και ψήνουμε”….για όσους ψάχνουν συνταγή στο σπίτι και τα μικρά σημεία που θα κάνουν την διαφορά….εδώ είναι!…….Σας ευχαριστώ.

    1. Σα το σπιτικό ψωμί δεν έχει! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια, καλή συνέχεια με πολλά ψησίματα.
      Εύα.

  13. Μυρσίνη says:

    Το δοκίμασα και έγινε τέλειο! θα το ξαναφτιάξω σίγουρα! Ευχαριστούμε

    1. Σας ευχαριστώ πολύ Μυρσίνη για το σχόλιο!
      Ε.

  14. Στελλα says:

    Τελιο αρεσε σε όλους που το δοκιμασανε. Ευχαριστω

    1. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!

  15. Στελλα says:

    Τελιο

    1. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!

  16. Μαρια Αρβανιτιδου says:

    Καλημερα.Εχω δικο μας αλευρι μονοκοκκο (καπλουτζας) χωρις γλουτενη.(μοιαζει με ζεα)Αν εβαζα μισο-μισο ..τι λετε θα γινει; Σας ευχαριστω

    1. Μαρία μου καλησπέρα!

      Στη θέση σου θα χρησιμοποιούσα σίγουρα το δικό μου αλεύρι και θα έκανα συνεχώς πειράματα μέχρι να βρω το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα!

      Αν το δοκιμάσεις πες μου για τις δοσολογίες ώστε να το φτιάξω κι εγώ!

      Καλή επιτυχία!

  17. κομνηνος says:

    σε αντισταση ψινουμε η σε αερα ?

    1. Καλημέρα σας, σε αντίσταση στο χαμηλότερο ράφι.
      Καλή επιτυχία!
      Εύα

  18. Μαριλενα Ζαχαροπουλου says:

    καταπληκτικοοοοο….πριν απο ενα δεκαλεπτο το εβγαλα απο τον φουρνο κ τωρα δεν εμεινε ουτε ψιχουλο…τα παιδια ξετρελαθηκαν!!!!!!

  19. Γεωργία Μ says:

    Καλημέρα! Χαζή ερώτηση. Στο πρώτο βήμα απλά αφήνουμε το νερό και τη μαγιά στη μέση της λακκούβας χωρίς ανακάτεμα; Γιατί μετά το 10’ λέτε ανακατεύουμε απαλά τα υλικά στο μπολ. Η εννοείτε ότι τα ξανα ανακατεύουμε;

  20. Γιώργος says:

    Παρα πολυ καλο αποτέλεσμα. δεν περίμενα να φτιαξω ποτε σπίτι μου ψωμι, γιατι εχω μικρο φουρνακι χωρις αερα κτλ.αυτη η συνταγη πραγματικα ειναι παρα πολυ ευκολη και το αποτελεσμα εξαιρετικό. Ευχαριστώ!

  21. Βάγια says:

    Ευχαριστούμε για την εύκολη και γρήγορη συνταγή, το ψωμί βγήκε πολύ καλό! Μόνο που δεν πήρε πολύ χρώμα, είχε σχεδόν το χρώμα της ζύμης όταν βγήκε από το φούρνο. Υπάρχει τρόπος να φαίνεται ροδοψημένο?

  22. Ιωάννα says:

    Μπορούμε να φτιάξουμε με αυτή την συνταγή και σάντουιτς για τα παιδιά?? Ευχαριστώ.

    1. Kαλημέρα σας, ιδανικά για σάντουιτς θα μπορούσατε να δοκιμάσετε το πανεύκολο ψωμί φόρμας εδώ θα δείτε τη συνταγή: https://www.funkycook.gr/psomi-formas/

      Καλή επιτυχία,
      Ε.

  23. Κωστας says:

    Εψησα το ψωμι σε ξυλοσομπα με αριστα το 10 πηρε Βαθμολογία 30….απλα τελειο

    1. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, είμαι σίγουρη πως στην ξυλόσομπα θα έγινε ακόμη καλύτερο!

  24. Δέσποινα says:

    Το ψωμάκι γίνεται πολύ ωραίο και η εκτέλεση της συνταγής είναι εύκολη. Προσωπικά βάζω και δημητριακά ή αλεύρι ολικής άλεσης και γίνετε super.

  25. ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΨΩΜΙ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΠΟΛΥ!

    1. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!
      E.

  26. Ανατολή Τριανταφυλλιδου says:

    Συγχαρητήρια…. Τόσο νόστιμο ψωμί έχω να φάω από την Ελλάδα Φιλάκια πολλά από Γερμανία

    1. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, να είστε καλά!
      Ε.

  27. ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΥΛΩΝΑ says:

    ΑΠΛΗ ΜΑ ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ….ΠΛΕΟΝ ΖΥΜΩΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Κ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΟΥ ΞΕΤΡΕΛΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ,ΖΕΣΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΤΗΣ ΜΑΝΟΥΛΑΣ…

    1. Μπράβο, πολύ χαίρομαι που το διαβάζω!

  28. Δυστυχώς, δεν έχουμε όλοι φούρνο με αντιστάσεις. Εγώ έχω μόνο αέρα, επομένως να μην ψήσω ψωμί;

    1. Φυσικά μπορείτε, εγώ προτείνω τον τρόπο για το καλύτερο αποτέλεσμα.

      Καλή επιτυχία,
      Ε.

  29. Ιωάννα says:

    Όταν το αναποδογυρισω από την πετσέτα στο ταψί δεν θα ξεφουσκώνει το ζυμαρι;

    1. Αν το κάνετε με προσοχή όχι 🙂
      E.

  30. Σώζων says:

    Καλησπέρα, δεν θα προλάβω να το ψήσω, μπορώ μετά το φούσκωμα να το βάλω στο ψυγείο και να το ψήσω αργότερα ;

    1. Μην κάνετε καθόλου φούσκωμα βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο και πριν το φουρνίσετε κάνετε το τελικό φούσκωμα.

      Καλή έπιτυχία!
      E.

  31. Σένια says:

    Απλή και εύκολη συνταγή με ωραίο αποτέλεσμα ! Συνηθισμένη να φτιάχνω ψωμί με προζύμι την βρήκα σούπερ εναλλακτική!
    Μία απορία μόνο, αν χρησιμοποιήσω σκληρό (κίτρινο) αλεύρι, αλλάζει η ποσότητα της μαγιάς ή κάτι στην διαδικασία? Λογικά και η ποσότητα του νερού αλλάζει αλλά αυτό τουλάχιστον φαίνεται κ με το μάτι !
    Ευχαριστώ!

    1. Σένια καλημέρα,

      ακριβώς όπως τα λες, της ευκολίας, όσο για το κίτρινο αλεύρι κι εγώ το αγαπώ στα ψωμιά.

      Γενικότερα καταλαβαίνω πως γνωρίζεις αρκετά οπότε πολύ σωστά αναφέρεις πως αλλάζουν οι αναλογίες!

      Καλά μαγειρέματα!
      Ε.

  32. Δέσποινα says:

    Το έκανα χθες και εξαφανίστηκε!! Καταπληκτικό σε ευχαριστούμε για τη συνταγή!!

  33. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ says:

    ΣΤΗΝ ΞΥΛΟΣΟΜΠΑ ΘΕΛΕΙ ΣΚΕΠΑΣΜΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΨΗΝΟΥΜΕ;

  34. Κωνσταντίνα says:

    έφτιαξα για πρώτη φορά ψωμί!!και μου βγήκε τέλειο!!Είναι πανευκολο και γρήγορο!!το φοβερή συνταγή! Συγχαρητήρια!!!!!

    1. Πολυ χαίρομαι που σας άρεσε, όντως είναι μια πανεύκολη και πετυχημένη συνταγή για ψωμί, ακόμη και για όποιον το προσπαθεί πρώτη φορά 🙂

      E.

  35. Χριστίνα says:

    Μια ερώτηση! Με μπερδευει λιγο το βήμα με την μεμβρανη και το μπώλ. Βάζουμε μεσα στο μπωλ ενα λινο πανι, και πασπαλιζουμε με αλευρι και μεσα βαζουμε το ζυμαρι. Οκ μεχρι εδω. Κλεινουμε το μπωλ απο πανω με την μεμβρανη (που δεν ακουμπαει το ζυμαρι (σωστα;) και μετα μεσα στον προθερμασμενο φουρνο για 20 λεπτα. Δεν θα επηρεαστει η μεμβρανη απο την ζεστη του φουρνου; Ευχαριστω πολυ 🙂

    1. Χριστίνα καλησπέρα,

      ο φούρνος πρέπει να είναι προθερμασμένος αλλά μετά τον “σβήνουμε” απλά θέλουμε ζεστό περιβάλλον αν θες μπορείς να αφήσεις τη ζύμη δίπα στο καλοριφέρ και να τη σκεπάσεις με ένα μια χοντρή πετσέτα.

      Καλή επιτυχία!

      Ε.

  36. Φαιη says:

    Καλημέρα! Θέλω να το φτιάξω! Δεν έχω όμως λινή πετσέτα! Τι μπορώ να χρησιμοποιήσω;

  37. Καλημέρα! Θα ήθελα να το φτιάξω! Αλλά δεν έχω λινή πετσέτα ! Τι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω;

    1. Φαίη καλησπέρα,
      μπορείς να χρησιμοποιήσεις και καθαρή βαμβακερή.

      Καλή επιτυχία,
      Ε.

  38. Μαρία Σταιου says:

    Την έχω δοκιμάσει και είναι τέλεια και πανεύκολη!
    Την ιδια επιτυχία είχε και με το αλεύρι ολικής!

  39. Αναστασία says:

    Τέλειο!! Γίνεται με αλεύρι ολικής?

  40. Κατερίνα says:

    Εξαιρετικό αποτέλεσμα και πολύ εύκολη συνταγή ειδικά για πρωτάρηδες στο ψωμί όπως εγώ!!Ευχαριστούμε πολύ!!

    1. Πολύ χαίρομαι Δήμητρα! <3

  41. Χοκούρογλου Αγγελική says:

    Το έφτιαξα μια φορά με μεγάλη επιτυχία!! Εντωμεταξύ πειραματίστηκε και με άλλες δύο συνταγές. Επιστρέφω και πάλι μετανιωμένη. Μακράν η καλύτερη!!!!

    1. Σας ευχαριστω 🙂 Xαίρομαι κι εγώ πραγματικά!

  42. Δεσποινα says:

    Καλησπερα!ευχαριστουμε για την υπεροχη συνταγη!
    Μπραβο σας!ειναι ευκολο κ πεντανοστιμο..
    Επειδη δεν εχω αλευρι για ολες τις χρησεις,μπορω να βαλω κοκκινη φαρινα αυτη την φορα;

    1. Σας ευχαριστώ! Μπορείτε αν και θα δείτε διαφορά στο αποτέλεσμα 🙂

  43. Αναστασία says:

    Φαγώθηκε και στη Βραζιλία στο αψε σβήσε!εύκολη κ πετυχημένη συνταγή που κάνει κ τον ποιο άσχετο στη κουζίνα περιφανο!

  44. Κυριακή says:

    Απλά τέλειο! Έψαχνα ένα εύκολο ψωμί να φτιάξω για να αποφύγω το αλάτι, το οποίο παρέλειψα στη συνταγή. Ενθουσιάστηκα από το αποτέλεσμα και την απλή διαδικασία. Την ίδια ποσότητα την έκανα σε 2 μικρότερα καρβελάκια και ήθελαν λιγότερο χρόνο ψησίματος.

    1. Χαίρομαι πολύ! Ευχαριστώ για το σχόλιο 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close