Το σπιτικό Φύλλο για κρέπες γίνεται απλά και εύκολα, δοκίμασέ τοο και θα δεις!
Σπιτικό Φύλλο για Κρέπες Recipe
By 18 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 10 (10 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 30 mins
Το σπιτικό Φύλλο για κρέπες γίνεται απλά και εύκολα, δοκίμασέ τοο και θα …
Υλικά
- 2½ φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 500 ml. γάλα φρέσκο
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 4 αυγά
Οδηγίες
- Χτυπάμε τα αυγά ολόκληρα, με το γάλα και το αλάτι.
Προσθέτουμε το αλεύρι, κοσκινισμένο, σταδιακά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να μην έχει σβόλους. - Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη για 30 λεπτά.
Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί και το αλείφουμε με λίγο βούτυρο.
Με μία κουτάλα ρίχνουμε τόσο μείγμα ώστε να καλύψει τον πάτο του τηγανιού και να δημιουργηθεί ένα λεπτό φύλλο χυλού. - Όταν ψηθεί περίπου (30 δευτερόλεπτα σε κανονική φωτιά) γυρίζουμε να ψηθεί και η άλλη πλευρά.
Ακολουθούμε την διαδικασία για όλο τον χυλό και κάθε φορά που βάζουμε χυλό στο τηγάνι δεν ξεχνάμε να αλείφουμε βούτυρο! - Επιλέγουμε τα υλικά μας και γεμίζουμε τις κρέπες!
Από τα υλικά της συνταγής σου λείπουν τα αυγά. Να υποθέσω πως είναι 4?
Μisa καλημέρα συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, ναι είναι 4 ευχαριστώ!