Galette με Κολοκύθα, Μήλο και Τυρί Μπρι να λιώνει στο στόμα!
Τι συμβαίνει όταν 3+1 Food Bloggers μαζεύονται σε μία κουζίνα; Εκτός από υπέροχες συνταγές, πολλά γέλια, απόλαυση και ευγνωμοσύνη, που ένα αντικείμενο, το Food Blogging, ένωνει άτομα που δεν θα είχαν γνωριστεί ποτέ μεταξύ τους…
Όταν ανακοινώθηκε το υλικό της εβδομάδας, τα μήλα, μπορείτε να φανταστείτε τι προτάσεις “έπεσαν” στον πάγκο της κουζίνας και πόσες συμμετοχές για το #cookingtogether, από τα πιο αγαπημένα μας πρότζεκτ με την Άρτεμις.
Η Έλενα από το elenaiscooking λοιπόν ήρθε στην κουζίνα ήρθαν και τα μήλα, ωραιότατα μήλα Ζαγορίν!
Με την Έλενα τα πράγματα ήταν απλά και ξεκάθαρα, λατρεύουμε τις μηλόπιτες και τις βουτυριένες ζύμες, όσο κλισέ και αν ακούγεται αυτό, αποφασίσαμε να κάνουμε μηλόπιτα και ξεκίνησε η αναζήτηση… Και αφού “φάγαμε” όλα τα Food Blogs αποφασίσαμε να βάλουμε στην παρέα μας την Kelsey, από το HappYolks που αρχικά μας ενθουσίασε με το πολύ ωραίο, “ζεστό” blog της και μας πήρε μόλις μερικά λεπτά να καταλήξουμε στην υπέροχη Butternut Squash and Brie Galette, την οποία εμείς “πειράξαμε” λίγο.
Τι συνέβει ακριβώς σε αυτή την Galette; Διαβάστε παρακάτω την συνταγή, εγώ θα σας πω μόνο οτι είναι η απόλυτη έννοια του comfort food!
Galette με Κολοκύθα, Μήλο και Τυρί Μπρι
By 31 Ιανουαρίου, 2014
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 6-8 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 45 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 25 mins
Galette με Κολοκύθα, Μήλο και Τυρί Μπρι να λιώνει στο στόμα! Τι συμβαίνει …
Υλικά
- > Για την Ζύμη
- 300 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 170 gr. αγελαδινό βούτυρο
- 50 ml. παγωμένο νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- > Για την Γέμιση
- 250 gr. κολοκύθα κίτρινη ή πορτοκαλί
- 2 μέτρια μήλα Ζαγορίν
- 350 gr. τυρί μπρι
- 2-3 κουταλιές της σούπας σταφίδες μαύρες
- 1 αυγό
- Δενδρολίβανο
- Φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες
- Ξεκινάμε προετοιμάζοντας την ζύμη.
Σε ένα μπλωλ θα ανακατέψουμε το αλέυρι και το βούτυρο, θα πρέπει το βούτυρο να μην έχει μαλακώσει και να είναι κρύο.
Με τις παλάμες μας τρίβουμε τα 2 υλικά ώστε να γίνει μια τριφτή ζύμη.
Προσθέτουμε το παγωμενο νερό, το αλάτι την ζάχαρη και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη συμπαγής και όχι ιδιαίτερα μαλακή.
Κλείνουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. - Ανοίγουμε την ζύμη σε ένα σχετικά στρογγυλό, χοντρό φύλλο, σε αλευρωμένο πάγκο και το τοποθετούμε σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες την κολοκύθα και τα μήλα.
Τα απλώνουμε στην galette από το κέντρο προς τα έξω, προσθέτωντας φρεσκοκομμένο πιπέρι και σταφίδες. - Προσθέτουμε το μπρι σε χοντρές φέτες, δενδρολίβανο και κλείνουμε την τάρτα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C Κελσίου για 40 περίπου λεπτά.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Γαλλικη
- ΤΥΠΟΣ: Πίτες
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Προχωρημενο