Το αγαπημένο πολίτικο φαγητό Τας Κεμπάπ, εκτός από αρνί φτιάχνεται και με μοσχάρι.
Η επιτυχία του έγκειται στο καλό τηγάνισμα του κρέατος και στην τέλεια δεμένη σάλτσα του!
Τας Κεμπάπ με Μοσχάρι Recipe
By 5 Μαρτίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (5 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 60 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 10 mins
Το αγαπημένο πολίτικο φαγητό Τας Κεμπάπ, εκτός από αρνί φτιάχνεται και με …
Υλικά
- 1000 gr. μοσχάρι
- 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 500 gr. ντοματάκια κονκασέ
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάστα τομάτας
- 250 ml. λευκό κρασί
- 100 gr. βούτυρο
- 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Κύμινο
- Αλάτι
Οδηγίες
- Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας.
Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τηγανίζουμε τα κομμάτια του κρέατος, από όλες τις πλευρές. - Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα, ανακατεύουμε και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια. - Προσθέτουμε το κρασί.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια, την πάστα τομάτας, την ζάχαρη, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε ζεστό νερό ή ζωμό βοδινού, περίπου 1½ φλυτζάνι. - Σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα και να γίνει πηχτή.
Σερβίρουμε το τας κεμπάπ με πουρέ ή ρύζι!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυρίως πιάτο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Εύκολο
ine poli oria sitaxi…..mou..aresi…polli.i.mageriki…ime..ke..ego magiras….pravous.sou…