Χωριάτικες πατάτες φούρνου (Country Potatoes)

41404
4

Πεντανόστιμες χωριάτικες πατάτες σαν τηγανιτές αλλά φούρνου, με τραγανή κρούστα θα τις λατρέψετε!

Αν σας αρέσουν οι τηγανιτές πατάτες αλλά θέλετε να αποφύγετε τις περιττές θερμίδες χωρίς να χάσετε από την γεύση τους.

Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή και θα με θυμηθείτε!

Χωριάτικες πατάτες φούρνου (Country Potatoes) Recipe

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: October 4, 2012

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 4-5 Servings
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 45 mins

Πεντανόστιμες χωριάτικες πατάτες σαν τηγανιτές αλλά φούρνου, με τραγανή …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου.
    Βάζουμε τις πατάτες σε χλιαρό νερό, που θα τις σκεπάζει για 10 λεπτά.
    Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις σκουπίζουμε και τις κόβουμε στα τέσσερα.
  2. Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί, ρίχνουμε τις πατάτες και τις αλατίζουμε.
    Προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά, ώστε να καλυφθούν όλες οι πατάτες.
  3. Αναμειγνύουμε την μουστάρδα και το ελαιόλαδο ανακατεύοντας καλά να γίνει ένα πηχτό μείγμα και περιχύνουμε τις πατάτες.
  4. Ψήνουμε τις πατάτες στους 200°C Κελσίου, για 30 λεπτά και όσο επιπλέον θέλουμε, ανάλογα με το πόσο τραγανό αποτέλεσμα επιθυμούμε! Σερβίρονται ζεστές!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φαινονται πεντανοστιμες! Ηθελα να ρωτησω αν οταν τις βαζουμε σε χλιαρο νερο τις βαζουμε στο φουρνο ή σε ενα μπολ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.