Πεντανόστιμες χωριάτικες πατάτες σαν τηγανιτές αλλά φούρνου, με τραγανή κρούστα θα τις λατρέψετε!
Αν σας αρέσουν οι τηγανιτές πατάτες αλλά θέλετε να αποφύγετε τις περιττές θερμίδες χωρίς να χάσετε από την γεύση τους.
Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή και θα με θυμηθείτε!
Χωριάτικες πατάτες φούρνου (Country Potatoes) Recipe
By 4 Οκτωβρίου, 2012
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 4-5 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 45 mins
Πεντανόστιμες χωριάτικες πατάτες σαν τηγανιτές αλλά φούρνου, με τραγανή …
Υλικά
- 8-10 μικρές πατάτες ή πατάτες baby
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 50 ml. ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
- ½ κουταλιά της σούπας ρίγανη
- 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο
- ½ κουταλάκι του γλυκού σπόρους κόλιανδρου
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- Αλάτι
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου.
Βάζουμε τις πατάτες σε χλιαρό νερό, που θα τις σκεπάζει για 10 λεπτά.
Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις σκουπίζουμε και τις κόβουμε στα τέσσερα. - Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί, ρίχνουμε τις πατάτες και τις αλατίζουμε.
Προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά, ώστε να καλυφθούν όλες οι πατάτες. - Αναμειγνύουμε την μουστάρδα και το ελαιόλαδο ανακατεύοντας καλά να γίνει ένα πηχτό μείγμα και περιχύνουμε τις πατάτες.
- Ψήνουμε τις πατάτες στους 200°C Κελσίου, για 30 λεπτά και όσο επιπλέον θέλουμε, ανάλογα με το πόσο τραγανό αποτέλεσμα επιθυμούμε!
Σερβίρονται ζεστές!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Αμερικάνικη
- ΤΥΠΟΣ: Συνοδευτικό
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Αρχάριο
Εύα μου τέλειες!!!!ποιος δεν αγαπάει πατάτες!!!!
Φαίνονται τόσο λαχταριστές!!!!!!!!!Φιλάκια!!!!
Καλημέρα Ελπίδα!! Ευχαριστώ!!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΤΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΞΕΤΡΕΛΛΑΘΟΥΝ!!!!!ΜΜΜΜΜΜΜΜΜμμμμμμμμμμμ ΤΕΛΕΙΕΣ!!!!!
Φαινονται πεντανοστιμες! Ηθελα να ρωτησω αν οταν τις βαζουμε σε χλιαρο νερο τις βαζουμε στο φουρνο ή σε ενα μπολ;