Σαλάτα με κόκκινα φασόλια, αβοκάντο και ντρέσινγκ με λιαστή ντομάτα

1155
0

Αγαπώ τις σαλάτες, κάθε είδους, και πάντα μια από αυτές πλαισιώνει το τραπέζι μου, όπως καταλαβαίνεις μια ημέρα σαν την αυριανή Τσικνοπέμπτη, δε θέλει απλή σαλάτα αλλά την τέλεια σαλάτα, η επιλογή μου θα είναι αυτή, με κόκκινα φασόλια, αβοκάντο και ντρέσινγκ με λιαστή ντομάτα!

Η σαλάτα δεν είναι απλά ένα φαγητό, είναι ένα φαγητό από μόνη της γεμάτο έμπνευση, νοστιμιά και θρέψη.

Μια σαλάτα μπορεί να είναι απλή, λιτή δες για παράδειγμα την ελληνική μαρουλοσαλάτα, φυσικά μιλώντας για σαλάτες δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην ΕΠΙΚΗ σαλάτα του ελληνικού καλοκαιριού, τη ντοματοσαλάτα.

Στις μέρες μας η σαλάτα έχει πάρει όμως υπέροχες διαστάσεις, και λατρεύω να χαζεύω στο instagram πολυποίκιλες σαλάτες που πραγματικά θέλω να καταβροχθίσω.

Ανατρεπτικές μίξεις υλικών που ποτέ δε θα τολμούσαμε, εκδοχές κάθε είδους, χρώματα και αμέτρητα dressing!

Και πια η σαλάτα παύει να είναι απλά “αναγκαία”, όπως θεωρούνταν ενώ το τέλειο γεύμα την θέλει βασική πρωταγωνίστρια με το δικό της αρμονικό μεν αλλά μοναδικό ρόλο.

Ετσι και η αυριανή μέρα θέλει μια χορταστική σαλάτα εμπνευσμένη, αν και η Τσικνοπέμπτη είναι Ελληνική “παράδοση” πιστεύω ταιριάζουν πιο ethnic γεύσεις με τα κρεατικά και σίγουρα αυτή που σου προτείνω θα ενθουσιάσει κόσμο!

Τα κόκκινα φασόλια έχουν κυρίαρχο ρόλο μαζί με το αβοκάντο, το καλαμπόκι και τα ρεβύθια θα την κάνουν ακόμη πιο χορταστική ενώ η πράσινη σαλάτα θα δώσει φρεσκάδα, το spicy στοιχείο, για μένα απαραίτητο, λίγη φέτα προς τιμήν της μέρας αλλά το “κερασάκι” στη σαλάτα θα είναι το ντρεσινγκ με λιαστή ντομάτα, ειλικρινά κάνε διπλή ποσότητα και σέρβιρέτο στο τραπέζι δίπλα στα κρεατικά, του ονείρου!

Καλά να περάστε αγαπημένοι μου!

Μέχρι την επόμενη συνταγή,
την αγάπη μου,
Εύα

Συνταγές για κόκκινα φασόλια σαλάτα και αβοκάντο


Συνταγή για σαλάτα με κόκκινα φασόλια, αβοκάντο και ντρέσινγκ με λιαστή ντομάτα

Κατηγορία Συνταγής: Σαλάτες, Γεύμα σε 30′, Όσπρια, Απόκριες, Veggie, Brunch
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Ποσότητα: 4 άτομα

Υλικά

Για τη σαλάτα

200 γρ. κόκκινα φασόλια ΕΔΕΜ
1 αβοκάντο
6 ντοματίνια
50 γρ. καλαμπόκι ΕΔΕΜ
100 γρ. ρεβύθια βρασμένα
1 πιπεριά τσίλι
100 γρ.  ανάμεικτη πράσινη σαλάτα
50 γρ. τυρί φέτα
1 μοσχολέμονο, χυμό
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό

Για το ντρέσινγκ με λιαστή ντομάτα

3 λιαστές ντομάτες ΕΔΕΜ
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
½ κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 πορτοκάλι, χυμό
1 μοσχολέμονο, χυμό
40ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα τραγανά τσιπς τορτίγιας

2-3 τορτίγιες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση Συνταγής

Τα τσιπς τορτίγιας
1. Κόβουμε τις τορτίγιες σε τριγωνικό σχήμα, τις απλώνουμε σε δίσκο ψησίματος που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 10’ στους 170ο C.

Το ντρέσινγκ με λιαστή ντομάτα
2. Στο μπλέντερ αναμειγνύουμε και πολτοποιούμε όλα τα υλικά.

Η σαλάτα
3. Στραγγίζουμε τα φασόλια και το καλαμπόκι και τα βάζουμε σε ένα μπωλ, προσθέτουμε τα ρεβύθια, την πιπεριά ψιλοκομμένη, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και το αβοκάντο σε μέτρια κομμάτια, προσθέτουμε το χυμό από το μοσχολέμονο, τη φέτα, τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο, το μισό ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.

4. Σε ένα μπωλ σερβιρίσματος βάζουμε την πράσινη σαλάτα, προσθέτουμε το μείγμα με τα κόκκινα φασόλια, τα τσιπς τορτίγιας και σερβίρουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ.

Σημειώσεις για τη συνταγή:

-Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη σαλάτα με επιπλέον λαχανικά όπως τα καρότα και οι πολύχρωμες πιπεριές
– Αν θέλουμε να κάνουμε τη σαλάτα σε vegan εκδοχή παραλείπουμε τη φέτα και το μέλι, το οποίο αντικαθιστούμε με άλλη γλυκαντική ουσία ή ένα χουρμά
– Αν δεν μας αρέσουν οι spicy γεύσεις παραλείπουμε το τσίλι
– Το ντρέσινγ με λιαστή ντομάτα ταιριάζει ιδανικά και με ψητά κρεατικά
Εδώ μπορείς να δεις περισσότερες σαλάτες

Σαλάτα με κόκκινα φασόλια και λιαστή ντομάτα

Σαλάτα για την Τσικνοπέμπτη

Τσιπς τορτίγιας Συνταγή

Συνταγές για λιαστές ντομάτες
Συνταγές με κόκκινα φασόλια και καλαμπόκι

Συνταγές για Αποκριες σαλάτα με αβοκάντο και λιαστή ντομάτα

Μεξικάνικη σαλάτα με αβοκάντο για την Τσικνοπέμπτη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.