Μια πληθώρα συνταγών για τιραμισού στο συρτάρι… αυτή όμως η συνταγή, παραμέρισε κάθε υποψήφια συνταγή για τιραμισού και δικαιώθηκε η επιλογή από την πρώτη κουταλιά.
Αν αναζητάτε την γεύση ενος original tiramisu, δοκιμάστε το… προφανώς θα γίνει το αγαπημένο σας!
Tiramisu, το Ιταλικό Γλύκισμα!

By 6 Σεπτεμβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 8 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 60 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 20 mins
Μια πληθώρα συνταγών για τιραμισού στο συρτάρι... αυτή όμως η συνταγή, παραμέρισε κάθε υποψήφια συνταγή για τιραμισού και δικαιώθηκε η επιλογή από την πρώτη κουταλιά.
Αν αναζητάτε την γεύση ενος original tiramisu, δοκιμάστε το... προφανώς θα γίνει το αγαπημένο σας!
Υλικά
- > Για την Κρέμα Ζαμπαγιόν
- 6 κρόκους αυγών
- 125 gr. ζάχαρη άχνη
- 80 ml. κρασί Μαρσάλα ή λικέρ με γεύση καφέ
- 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
- > Επιπλέον θα Χρειαστείτε
- 500 gr. τυρί μασκαρπόνε
- 300 ml. κρέμα γάλακτος
- 2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
- 250 ml. καφέ εσπρέσσο δυνατό
- 50 ml. λικέρ καφέ
- ¼ κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
- Κακάο άγλυκο
Οδηγίες
- Σε ένα μεταλλικό ή γυάλινο μπωλ, ανακατεύουμε με σύρμα την άχνη ζάχαρη, τους κρόκους, την μισή ποσότητα από το κρασί ή το λικέρ και την βανίλια.
- Τοποθετούμε το μπώλ πάνω από μπαίν μαρί.
Ελέγχουμε να μην ακουμπάει το μπωλ στο καυτό νερό.
Ανακατεύουμε ασταμάτητα μέχρι να αρχίζει να πήζει το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα. - Προσθέτουμε τέλος σταδιακά το υπόλοιπο κρασί ή λικέρ.
Μόλις το μείγμα αρχίζει να αφρίζει και έχει πήξει αποσύρουμε από την φωτιά.
Τοποθετούμε το μπωλ σε κρύο νερό, ανακατεύουμε μέχρι να έρθει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου. - Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγύ.
Χτυπάμε το κρύο ζαμπαγιόν μέχρι να ασπρίσει. Ενσωματώνουμε στο ζαμπαγιόν το τυρί μασκαρπόνε, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί και προσθέτουμε λίγη υγρή βανίλια και μια κουταλιά της σούπας λικέρ καφέ.
Τέλος ενώνουμε με απαλές κινήσεις τα 2 μείγματα.
Αφήνουμε την κρέμα σκεπασμένη στο ψυγείο 1-2 ώρες. - Ετοιμάζουμε τον καφέ και προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας λικέρ.
- Επιλέγουμε τον τρόπο που θα φτιάξουμε το γλυκό, αν δηλαδή είναι ατομικό ή σε φόρμα.
Βουτάμε στον καφέ τα σαβαγιάρ και κάνουμε την πρώτη στρώση.
Ρίχνουμε την μισή ποσότητα κρέμας.
Κάνουμε άλλη μια στρώση με σαβαγιάρ και τέλος συμπληρώνουμε την υπόλοιπη ποσότητα κρέμας. - Σημείωση: Αν θέλετε να φτιάξετε το τιραμισού σαν τούρτα, χρησιμοποιήστε μια φόρμα δαχτυλίδι, κόψτε στην μέση όσα σαβαγιάρ είναι απαραίτητα για καλύψετε τα πλαϊνά, τα οποία δεν χρειάζεται να τα βουτήξετε στον καφέ.
Το υπόλοιπο τιραμισού θα το στήσετε κανονικά. - Καλύπτουμε το γλυκό με μεμβράνη, και αφήνουμε μερικές ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.
Πασπαλίζουμε με κακάο λίγο πριν σερβίρουμε!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ιταλική
- ΤΥΠΟΣ: Επιδορπιο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Προχωρημενο
Σε πόσων εκατοστών φόρμα το βάζουμε;;