Μια πραγματικά γρήγορη και εύκολη συνταγή για κοτόπουλο με μανιτάρια, κάρυ, καρύδα και γιαούρτι, ένα φαγητό που θα σου θυμίσει λίγο το ινδικό κόρμα και θα φτιάξεις στο άψε σβήσε.

Αυτό τη συνταγή για κοτόπουλο με κάρυ δεν τη φτιάχνω πρώτη φορά στο blog (δες εδώ) αλλά σε αυτό τον συνδυασμό τον δοκίμασα πρώτη φορά και όσοι έφαγαν ενθουσιάστηκαν!

Δες το βίντεο που ετοίμασα, δοκίμασέ το και θα καταλάβεις γιατί αγαπήθηκε τόσο αυτή τη σύντομη και εύκολη εκδοχή κόρμα.

Άλλωστε όταν βιάζομαι ή δεν έχω άπλετο χρόνο για μαγείρεμα συνηθίζω να μαγειρεύω συνταγές που ανήκουν στην κατηγορία comfort food ή αυτό που στο εξωτερικό λέγεται one pot.

Οι one pot συνταγές που δεν έχουν πολλές “απαιτήσεις” και που μπορείς κάθε φορά να τους δώσεις το γευστικό χαρακτήρα που θες σύμφωνα με τα υλικά σου.

Τι θα γευτείς σε αυτό το φαγητό που μοιάζει με κόρμα και είδες στο food video;

Τρυφερές μπουκιές κοτόπουλο, μια πεντανόστιμη αρωματική σάλτσα που ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα στα “γλυκά” στοιχεία όπως η καρύδα και οι σταφίδες αλλά και τα υπόξινα, όπως τα μανιτάρια και το γιαούρτι.

Αν αναρωτιέσαι γιατί δεν πρόσθεσα φρέσκα μανιτάρια σου επιβεβαιώνω πως και κάποιες υπάρχουν συνταγές που τους ταιριάζουν τόσο καλά τα μανιτάρια σε άλμη ΕΔΕΜ.

Επίσης, χρησιμοποίησα κίτρινο κάρυ (σκόνη), που είναι πιο ήπιο σε γεύση και ταίριαξε πολύ με όλα τα υπόλοιπα υλικά αν σου αρέσει μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο είδος θέλεις ανάλογα με την ένταση που θες να δώσεις.

Το ίδιο να κάνεις με τα υπόλοιπα μπαχαρικά, το τζίντζερ και το σκόρδο δώσε την ένταση που σου αρέσει!

Τέλος, μη παραλείψεις τα κάσιους χοντροκομμένα, το ινδοκάρυδο και τον κόλιανδρο, σέρβιρε σε βαθύ μπολ με ένα αρωματικό μπασμάτι και θα απολαύσεις ένα υπέροχο “εξωτικό” νόστιμο και εύκολο γεύμα!

Μέχρι την επόμενη συνταγή,
την αγάπη μου,
Εύα

Κοτόπουλο με μανιτάρια, κάρυ, καρύδα και γιαούρτι

Συνταγή για κοτόπουλο με μανιτάρια, κάρυ, καρύδα και γιαούρτι

Κατηγορία Συνταγής: Συνταγές με κοτόπουλο, Ethnic Συνταγές, Εύκολες συνταγές, Λαχανικά
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Ποσότητα: 4 άτομα


Υλικά

500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
200 γρ. μανιτάρια σε άλμη ΕΔΕΜ
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
50 γρ. τζίντζερ
2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ σε σκόνη
300 γρ. κρέμα καρύδας
150 γρ. γιαούρτι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
2 μοσχοκάρφια
2 κουταλιές της σούπας κάσιους
20 γρ. ινδοκάρυδο
50 γρ. σταφίδες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

Ρύζι μπασμάτι
Φρέσκο κόλιανδρο
Φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε -μπουκιές- μέτρια κομμάτια, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τρίβουμε το τζίντζερ.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 10’.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 5΄ακόμη σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τα κάσιους χοντροτριμμένα, τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και την κρέμα καρύδας.

Μαγειρεύουμε για 10’, αποσύρουμε και προσθέτουμε το γιαούρτι, τις σταφίδες, το ινδοκάρυδο, ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου, βασιλικού και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

Σημειώσεις για τη συνταγή:

-Αν μας αρέσουν οι καυτερές γεύσεις να προσθέσουμε μερικά πιπεράκια καυτερά
-Για πιο “ζουμερό” αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε ξεκοκαλισμένα μπουτάκια κοτόπουλο
-Αντί για ελαιόλαδο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λάδι καρύδας

Συνταγές για μανιτάρια και κοτόπουλο
Εύκολες συνταγές για κοτόπουλο, ρύζι, γιαούρτι, korma, κόρμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.